achfighter

Üye
  • Mesaj sayısı

    43
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti


Reputation Activity

  1. achfighter liked şu konuya bir mesaj by infestor in Kasko icin hangi sigorta sirketi?..   
    ikame arac olayi tam bir rezillik zaten. olmasin daha iyi bence.
    2 kez ikame almisligim var. kaskolardan biri mapfre oteki de sompo'ydu galiba. birinde agzina sicilmis, gitmeyen, klimasi calismayan bir linea digerinde de sagi solu yamuk yumuk egea verdiler. ikisinde de depo bos geldi. tam olarak depoyu bos sekilde araci geri veremeyeceginizi bildikleri icin boyle bir mini cakallik yapmislar. yok orasi teslim noktasi degil ikame araci oradan geri alamayiz, yok aracin surasinda bu hasar yoktu (egea) vb.
    cekilecek cile degil ikame olayi
  2. achfighter liked şu konuya bir mesaj by mamad in Kasko icin hangi sigorta sirketi?..   
    3,5 yıl önce kasko yaptıracakken baya yüksek fiyatlar çıkmıştı bana. 3 bin liranın üzerinde rakamlar dolar o sırada 5,5 lira seviyesindeydi. 1200 lira civarına ekonomik kasko yaptırmıştım Axa'dan. İyi ki yaptırmışım. Bir kaza atlattık. 80 binlik olduk. İkame araç falan yoktu ama öyle bir durumdan kasko sayesinde iyi yırtık. Geçen kasımda da 10 bine yakın bir para verdim, ama aracın değeri zaten 750 bin civarı. Aslında aracın değerine göre garip değil. Biz çok hızlı yoksullaştık.
  3. achfighter liked şu konuya bir mesaj by SEP in Akaryakıt 50 TL'ye doğru giderken...   
    3 günde bir zam geldiği için ben bıraktım yazmayı. İstasyona gittiğimde "Oha 45 olmuş" diyerek devam ediyoruz mecburen..
  4. achfighter liked şu konuya bir mesaj by stardust in Akaryakıt 50 TL'ye doğru giderken...   
    kaçanlar kurtardı kendini, biz Türkiye simülasyonu içinde kilitli kaldık amk. üstümüzde toplumsal deney yapılıyor... bakalım toplu olarak delirmeden önce bir millet nereye kadar zorlanabiliri deniyorlar.
  5. achfighter liked şu konuya bir mesaj by TiesTorN in Trifecta Restoration   
    olan oldu, geçti bitti arkadaşlar. hisse paramı da aldım. geri dönmem söz konusu değil artık. dönme şansım olsa bile ben dönmem zaten, kafamda tamamen bitti o iş. arada bir gidiyorum dükkana bizimkilerle takılıyorum, lifte kaldırıp arabamda yapılacak işleri falan yapıyorum ama sadece o kadar yani. artık orası benim için sadece bir hobi alanı oldu.
  6. achfighter liked şu konuya bir mesaj by Deathknight in Intel Gpuları (Arc Serisi) 2022 (Şükür Kavuşturana)   
    A750 bi ara elimden geçti, çok kısa bir zaman ben kendi sistemimde kullanamadım bile öyle diyeyim. Sürücüleri çok buglı format atmadan kullanamayacak durumdaydım öyle diyeyim.
    Sonra birine sattımda adamda hatta format atacakmış zaten ilk taktığında kullanamamış. Resize bar aktif değilse zaten kullanamıyorsun gibi aptal durumları var.
  7. achfighter liked şu konuya bir mesaj by SkyWarrior in Windows için source files dan compile etmeyi bilen var mı?   
    Hocam cmakelik bir durum yok
    bu node.js ile yapılmış bir electron app. 
    npm emanator ile derlenecek. Windows için düzgün bir açıklama koymamışlar. Linux altından da windows portable executablelar çıkar gibi sanki anlaşılıyor ama öyle değil anladığım kadarıyla. 
    Bir sürü atlanmış nokta var anladığım kadarıyla repoda. Çok fazla hata mesajı ve olmayan directory içeriyor. Verilen tutorialdaki git clone yöntemi bile eski çalışmaz. Ancak o adamın pcsinde çalışıyordur o. 
    Doğru düzgün bir iş olsa zaten şak diye çözülürdü. Bir build environment bile vermemiş adam gibi. 
  8. achfighter liked şu konuya bir mesaj by TiesTorN in Windows 11   
    ciddi tanımı senin yaptığın işe bakar aslında yani ui'nin nasıl olduğunun çok da önemi yok. ui istediği kadar oyuncak gibi olsun, kullandığın uygulama veya yaptığın işe çok etkisi yok sonuçta bunların.
    ama diğer yandan kesinlikle katılıyorum. eski control panel tasarımı çok daha iyiydi. windowsun her settings'e girdiğinde önüne zorla getirdiği o gerizekalı tasarımlı control panel çakması ekranı kapatıp klasik control panele geçiyorum genelde. bir çok konuda hala daha efektif, güncel olanda neyin ne olduğu belli değil. tablet için yapıldığı bariz zaten, klavye mouse için gereksiz bir arayüz.
  9. achfighter liked şu konuya bir mesaj by TiesTorN in Windows 11   
    nesi saçmaydı yaw gayet güzel bir özellikti. kimseye bir zararı yoktu.
  10. achfighter liked şu konuya bir mesaj by wazzap in Dune Part 1-2   
    Stilgar alttaki abiler gibi

  11. achfighter liked şu konuya bir mesaj by stardust in Hangi oyunu oynuyorsunuz?   
    Talos Principle 2 çok güzel olmuş. ilk oyunu oynadınız ve bitirdiyseniz bunu da kesin seversiniz.
    Dikkat! IQ gerektirir. Ties sen oynamaya teşebbüs etme.
  12. achfighter liked şu konuya bir mesaj by Definitive in Internet baglantisina kac para oduyoruz?   
    Ezanlar susmasın diye imza topluyoruz demek daha iyi sonuç vermez mi? Her eve fiber gelmezse vatan bölünecek de denebilir.
  13. achfighter liked şu konuya bir mesaj by Definitive in Internet baglantisina kac para oduyoruz?   
    Bu tip sitelerin çağdaşlaşmasının tek yolu gençlerin yönetimi ele alması, başka yolu yok. Taşındığım sitede Superonline'ın fiberi vardı, kapının önünden Türk.Net'in kendi fiberi geçince siteye alınması için başvuralım diye konuştum ama yaş ortalaması 60+ olan site yönetimi evde zaten Internet var dışında bir şey demedi defalarca konuştuk. Sonunda dayanamadım 10 yöneticinin evine de gittim sadece ikisi fiber kullanıyor diğer salaklar ADSL kullanıyormuş. Internet kesiliyor diye de telefonlarda wifi kapalı takılıyorlar sadece sitenin ortak alanlarında açıyorlarmış. Darbe yapıp yönetimi almadan değişiklik mümkün değil böyle ortamlarda. Ben kiracı olduğum için iplemedim ve 100 Mbit Superonline takıldım sonra da taşındım. Eğer ev sizinse ve uzun süre yaşanacaksa bence yönetimi ele geçirmeye değebilir.
  14. achfighter liked şu konuya bir mesaj by ZvAnA in Ev için Router Tavsiyesi   
    Hocam o bildiğin her routerda olan klasik Wan portu. Fiber ile alakası anca fiber bir modemden bu routera ethernet kablosu ile bağlantı yaptığında olur. Fiber socket deyince direk fiber kablosunun bağlanabildiği fiber portu olması lazım. 
  15. achfighter liked şu konuya bir mesaj by TatanQa in Stereo ses sistemleri-DAC-Hoparlör v.b.   
    Aldığım günden bugüne kadar ergonomi ve kullanım kolaylığı açısından çok memnunum. Ses kalitesi de gayet iyi. Hafif olması ekstradan iyi bir özellik , kafa ağrıtmıyor.
    incelemesini de yapmıştım: https://youtu.be/X4JNu6uLvEA?si=2f6tM7Kj7CydSgtg
     
  16. achfighter liked şu konuya bir mesaj by Najaz in Ofis / Çalışma Koltuğu Tavsiyesi İhtiyacı   
    Markus gerçekten kaliteli ve uzun ömürlü bir koltuk. Türkiye'de ergen-apaçi tayfa XDrive, zartdrive, zortdrive türevlerine kafayı takmış durumda ve merdivenaltında üretilen, beş para etmeyen koltukumsu şeylere paralarını çarçur etmekten keyif alıyorlar. Halbuki şunu alsalar hem kıçları adam gibi bir koltuğa oturacak, hem de 10 yıl garanti sayesinde kafaları rahat olacak.
  17. achfighter liked şu konuya bir mesaj by infestor in X-Men Animated Series devamı ile geri geliyor   
    eskisi orijinalliginde olacaksa bir sans veririm


  18. achfighter liked şu konuya bir mesaj by Peregrine in OLED Deneyimleri ve monitörler   
    Yok artık o kadar da değil. Mat kaplamalı ekran ya da en azından yüzey cam ise anti reflective/ anti glare coating olmadan al eline tarağı seçını tara dur karanlık sahnelerde. Bence iyidir mat ekran.
  19. achfighter liked şu konuya bir mesaj by Najaz in Çeşitli Satılıklar   
    Fiyat konusunda dilediğimiz gibi yorum yapabilir miyiz?  
  20. achfighter liked şu konuya bir mesaj by TiesTorN in Akü canlandırma   
    ne manyak adamsın akü mü stokluyorsun diyenleri duyar gibiyim...
    kartalın aküsünü de geçen yaz mevcut akü öldü sanıp almıştık. arabayı bir kaç gün sürmedik, farlar açık halde unutup bırakmışım, akü gebermiş haliyle. sonra aktarma yapıp çalıştırdık ama yarım saat çalışmasına rağmen marş basacak kadar bile şarj olmamıştı. öyle olunca da bu akü geberdi heralde deyip yeni akü siparişi verdim.
    ben tabi her zamanki gibi dayanamadım, "ben bitti demeden bitmez" kafası ile geberen aküyü çıkarıp ekipmanım ile çok kısa süreli gerekli işlemlere tabi tutmuştum. baktım biraz adam oldu, arabayı bir süre daha çalıştıracak kıvama geldi, geri taktım. o günden beri hala onu kullanıyorum sorunsuz  yeni aküyü de geri göndermedim nasıl olsa bir gün geberecek bu o zaman takarım kafası ile.
    neyse, aynı boku yine geçen hafta yedim, farları açık unutup bırakmışım. akü yine pert. yine aktarma yaptım, yine şarj olmadı. baktım yine bi işlem gerekecek gibi, çıkardım eskiyi taktım yeniyi, ama bu sefer gördüm ki yeni akü ile de çalışmadı araç. çalışmayı bırak kadran ışıkları bile gelmedi. haydaaa...
    neyseki bu ihtimali düşünüp yokuşa park etmiştim. vurdurarak çalıştırdım, gittim oto elektrikçiye, baktı alternatöre giren kablonun kafası yanmış. muhtemelen boş aküyü şarj etmeye çalışırken geçen aşırı akım neticesinde yanmış. muhtemelen biraz da gevşekti heralde, normalde o kolay kolay yanmaz öyle. kafayı değiştirdi, her şey düzeldi. ondan sonra ben yine eski aküyü şarj edip onu taktım, onunla devam. aylardır yatan yeni aküyü de bu vesile ile depodan çıkarıp full şarj etmiş oldum, tekrar depoya geri gidecek.
    not: kurşun asit aküleri full şarjlı ve soğuk bir ortamda tuttuğunuz sürece neredeyse ölümsüzdür. 5 sene sonra da taksanız performansından neredeyse hiç bir şey kaybetmez. yani kampanyalı vs. bulursanız ucuza alıp kenara koyabilirsiniz.
    sıfır akü alırken hep mümkün olduğunca yeni üretim tarihli olsun, 1 seneden eski tarihli aküleri almayın derler, buna ben de dahilim. bunun sebebi akünün durduğu yerde bozulması değil, sıfır paketli akülerin fabrikadan geldiği şarj ile durmalarıdır. hiç bir satıcı rafında duran aküyü (doğal olarak) şarj etmediği için 6-7 aydan sonra şarjı eşik değerinin (12.6) altına düşer ve kendini yemeye başlar, sülfatlaşma oluşur. sıfır diye aldığınız aküyü %70-80 kapasiteli olarak alırsınız. ama periyodik şarj edilen aküde bu olmaz.
  21. achfighter liked şu konuya bir mesaj by TiesTorN in Akü canlandırma   
    evet akü işlemim bugün itibari ile bitti. 
    akünün fabrika ağırlık verisi 26.5 kg olarak belirtilmiş. ben ilk ölçtüğümde 26.1 kg çıkmıştı, yani kabaca 400 gr'lık bir su kaybı sözkonusu demek.
    günlerdir trafo ile sabit 16.1v vererek çaydanlık gibi kaynatıyorum. suyu bittikçe ekliyorum. toplamda 1 lt falan saf su yedi sanırım. değerlerin daha fazla iyileşemeceğini anladıktan sonra tüm hücrelerin ıslaklığını eşit miktarda ayarlayıp kapakları kapattım.
    son halini ölçtüğümde 26.4 kg olmuş. artık 0.1 kg de tartının ayarsızlığıdır dedim çünkü ondan daha fazla su alamazdı.
    ilk günlerde akşam yatarken trafoyu bağlayıp sabah baktığımda hücrelerdeki sıvının azalmak yerine arttığını görüyordum. ilk başta anlam veremesem de sonradan olayı anladım. plakalarda sülfatlaşmış olan asit çözünüp elektrolitin içine geri karıştığı için sıvı miktarı artıyordu. plakalar tüm asidi saldıktan sonraki günlerde elektrolit azalmaya başladı.
    bu işlemlere başlamadan önce açık devre voltajı şarj ettikten sonra hızlı bir şekilde ~12.50 civarlarına iniyordu ki bu geberik bir akünün göstergesidir. sağlıklı bir agm akü en az 12.7v ve üstü olmalı.
    işlemlerden sonra artık şarj ettiğimde uzunca bir süre 13v üzerinde kalıyor, 1 gün falan dinlendikten sonra da 12.9v'un altına inmiyor ve yük altında da sağlam duruyor, eskiden yüke bindiği anda bütün voltaj çökerdi. o da düzeldi. neredeyse sıfır akü kıvamına geldi.
    şu da düzeneğin resmi; (şırınga saf suyu eklemek için )

    bu akünün değeri şu anda 7500-8000 tl civarında. böylece bu parayı çöpe gitmekten kurtarmış oldum.
  22. achfighter liked şu konuya bir mesaj by Definitive in Akaryakıt 50 TL'ye doğru giderken...   
    Bazı kişi ve şirketlerin vergi borçlarının, işletme payı ödemelerinin ertelenmesi yada iptal edilmesi için enayilerin soyulması gerekiyor.
  23. achfighter liked şu konuya bir mesaj by Najaz in MS Office 2021+Massgrave   
    Normalde uygulama içinde görüntüleme dili değiştirilebiliyor. Ama "Ben anlamam aga, en başından Türkçesini isterim" diyenler, bağlantıdaki /en-US/ kısmını /tr-TR/ olarak değiştirip doğrudan Türkçe imaj dosyasını indirebilirler.
  24. achfighter liked şu konuya bir mesaj by Orçun in Fare için Switch Nereden Alınır?   
    Valla şu durumda herhangi bir micro switch uyumlu olur gibi duruyor. Omron önerenler var güzeldir ama sıkıntı şu ki onlarda çin malıysa şayet ömrü pek uzun olmuyor ve bizde baya kazık fiyata satıyorlar. Çinden alınabilir kailh mesela güzeldir iş görür, ama tabi 2 tane yada kaç taneyse almayın yedekli alın mutlaka. Birde değişimi yaparken el beceriniz varsa bile sıcak hava tabancasıyla yada bizim tabirler fön havya kullanmayın.  Yolları çok narin oluyor kopabilir dikkat edin. Bana tamire mesela geliyor ama daha önce kurcalanmışı gelince yapamıyorum çünkü yol kopmuş. Yolu ara tara buluyorsunuz hattı çekiyorsunuz deniyorsunuz gene çalışmıyor derken o mouse çöp oluyor.
  25. achfighter liked şu konuya bir mesaj by infestor in MS Office 2021+Massgrave   
    acik denizleri gezmeden (harrr har harrrr) ms office yuklenip+aktive edilebiliyor oldugunu bilmiyordum. paylasayim belki isinize yarar:
    resmi ms sitesinden istediginiz ms office 2021 imajini indirin. mesela  > Office 2021 Professional Plus:
    http://officecdn.microsoft.com/db/492350f6-3a01-4f97-b9c0-c7c6ddf67d60/media/en-US/ProPlus2021Retail.img
    imaji kurun.
    aktive edin. 
    2nci secenegi seciyoruz tabii ki: 
    bitti