Nvidia GeForce RTX/GTX Turing Ailesi (2018-2019)
1 1

Bu konuda 730 mesaj var

15 hours ago, epi said:

Yalniz bu nvidia nasil bir kizdirdiysa kendisine artik, bir kullanici nvidia kartlari yaniyor yaziyor, bu baslikta tum serinin geri cekildigini okuyoruz; bir kullanici ben volta’da da rt’yi ayni performansla actim diyor, burada vay nvidia bizi opuyor mu okuyoruz; ilk driverlarla rt performansindan giydiriliyor ve nvidia rt’yi aceleye getirdi deniyor; yeni driverla ve oyun optimizasyonuyla performans artinca vay nvidia goruntuden kisti deniyor.


Çünkü firma discreet GPU pazarında neredeyse monopoly olmak üzere bir durumda. Bu durumun son kullanıcıya pozitif yansıdığı kapitalizm tarihinde pek görülmemiş. Otomatikman da insanlar "güçlüye" karşı biased olma durumu var. Benzer durum Intel / AMD'de de var. Intel dominanttı ama proses sıkıntısı, AMD'nin de güzel bir tasarımla geri dönmesi insanları heyecanlandırdı.

Şahsen ben bu arada pek donanım alamıyorum ama sırf goygoyu için bile bu "savaşlarda" güç olmayanı tutuyorum (bu durumda hem CPU hem GPU için AMD).

Thustu and epi beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla allanıp pullanıp önümüze konulan yeni bir teknolojiyi adamakıllı kullanabilmek için bize 1200 dolarlık kartları "dayatan" bir firmayı ben her türlü yerden yere vururum.

SpeedFreak and ObiWan beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 saat önce, Najaz said:

Valla allanıp pullanıp önümüze konulan yeni bir teknolojiyi adamakıllı kullanabilmek için bize 1200 dolarlık kartları "dayatan" bir firmayı ben her türlü yerden yere vururum.

 

Yakında o teknoloji için 350 dolar vermek yetecek.:zuh:

 

Tabi teknolojiyi destekleyen donanımla kullanılabilir olarak sunan donanım arasında ÇOK KÜÇÜK bir fark olduğunu da kabul etmek gerek.:mrgreen:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia'nın bugünkü Ces sunumunda Jensen, rtx2060'ı tanıtmış.

 

https://videocardz.com/press-release/nvidia-announces-geforce-rtx-2060-for-349-usd

 

Zaten bekleniyordu. Kart 2070'in kırpılmış hali. Performans olarak 1070ti'ı bile geçiyor denmiş. Detaylara bakmadım ama %1-2 anca geçer gibi. Yine de iyi performans. Neticede Turing mimarili yeni bir kart ve fiyatı daha insani sınırlarda; 350 dolar. 15 ocakta satışta denmiş.

 

Tabi Turing mimarili kartların genel sorunu olan "eski mimarili performans muadiline göre daha az bellek" durumu da değişmemiş. Diğer taraftan her nesilde biraz daha artan xx60 modelerinin güç tüketimi, bu kartta da artarak güç girişini 8 pin haline getirmiş. 160w tdp denmiş. Rt ve dl desteği de yerli yerinde.

 

Esas bomba haberse, Nvidia'nın iyiden iyiye Adaptive Sync'i kabullenmesi olmuş:

 

https://videocardz.com/newz/nvidia-to-certify-adaptive-sync-monitors-to-support-g-sync

 

G-Sync uyumlu monitör programı diye bir şey duyurmuş. Özetle monitörleri tek tek deneyip "Variable Refresh Rate (VRR) teknolojisi"ne destek veren Adaptive Sync'li monitörlere G-Sync sertifikası veriyormuş. Şimdiye kadar 400 monitörü test etmişler, 12 tanesi G-Sync sertifikası almış.

 

Yani Nvidia için artık G-Sync = Adaptive Sync. Adaptive Sync intel'in de desteği ile standart oldu demektir. Amd'deki ismi Freesync, Nvidia'daki ismi G-Sync. Durum bundan ibaret.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@mamad Linkteki sayfada şöyle bir yorum da var:

 

"For VRR monitors yet to be validated as G-SYNC Compatible, a new NVIDIA Control Panel option will enable owners to try and switch the tech on - it may work, it may work partly, or it may not work at all. To be sure, only purchase a monitor listed as “G-SYNC Compatible”

 

NVIDIA'nın test edip sertifika vermediği monitörler için de G-SYNC'ı aktif hale getirebileceğiz sanırım.

 

Bende Freesync bir Samsung monitör var, onu G-SYNC olarak kullanabilirsem güzel olur. Tabii G-SYNC destekli DELL monitöre fazladan bayıldığımız 1000 lirayı da giren-çıkan hesabına dahil edeceğiz böylece.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

demek ki freesync monitörler pahalanacak g-sync monitörlerin fiyatları dip görecek. 180 derece tersine dönecek işler :D

pahalanmadan bir freesync monitör kapmalı. yoksa şimdi ki fiyatların üstüne nvidia logo fiyatları binecektir. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Puaha bu ne saçmalık böyle has Freesync bebeğim MG278Q bu ilk 12 listesinde mevcut.. :cici:

 

En başından yok abi monitöre 200 dolarlık şöbelek takmadan bu iş olmaz diyen nvidia nın yaptıklarına bak hele.. 

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

NVIDIA'nın konuyla ilgili açıklamasının tam metni:

 

"There are hundreds of monitor models available capable of variable refresh rates (VRR) using the VESA DisplayPort Adaptive-Sync protocol. However, the VRR gaming experience can vary widely.

 

To improve the experience for gamers, NVIDIA will test monitors. Those that pass our validation tests will be G-SYNC Compatible and enabled by default in the GeForce driver.

G-SYNC Compatible tests will identify monitors that deliver a baseline VRR experience on GeForce RTX 20-series and GeForce GTX 10-series graphics cards, and activate their VRR features automatically.

 

Support for G-SYNC Compatible monitors will begin Jan. 15 with the launch of our first 2019 Game Ready driver. Already, 12 monitors have been validated as G-SYNC Compatible (from the 400 we have tested so far). We’ll continue to test monitors and update our support list. For gamers who have monitors that we have not yet tested, or that have failed validation, we’ll give you an option to manually enable VRR, too.

 

For VRR monitors yet to be validated as G-SYNC Compatible, a new NVIDIA Control Panel option will enable owners to try and switch the tech on – it may work, it may work partly, or it may not work at all."

 

Ben bu olayı tüketici hakem heyetine taşımayı düşünüyorum :D Eyy NVIDIA, DELL, Hepsiburada bekle beni!

jackjoker, MilesTeg and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Beklediğim kart geldi. 350$'a ikinci el 1080 almayı düşünüyordum. Şimdi 350$'a 2060'ı yapıştırırım.

Bu arada kartın soğutucu tasarımı falan efsane olmuş. F/P de çok iyi, en son teknolojileri de destekliyor, freesync'de var. 

Daha ne olsun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Freesync desteğinin de gelmesiyle RTX 2060 karşısında 1070, 1070Ti (ve hatta 1080), Vega 56 ve 64'ün hiçbir anlamı kalmadı.

 

DigitalFoundry'nin yaptığı testlerde DX12 1440p çözünürlükte BF1'de 1080'e, Shadow of the Tomb Raider'da 1070Ti'a denk performans vermiş RTX 2060. Bu serinin tartışmasız en iyi kartı bu olacak sanırım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

rtx 2060 çıkması güzel oldu(rtx ile gelmesi daha doğrusu) bu kartlar sayesinde daha geniş kitleye hitap edecektir, Şaka maka 1070ti yi orta sınıf etti kart :D  bu arada gene FE versiyonu için o fiyat verilmiş buyuk ihtimal partner firmaların fiyatı daha aşağı olacaktır.

Gpu masraflı olduğu için millet fiyatı bir nebze sindirmiş olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
37 minutes ago, wazzap said:

Vay arkadaş, millet internette "deli mi .ikti sizi, orta giriş seviye kartı 350$ olur mu?" diyor. burada bizimkiler süper fiyat diyor. :D

Süper fiyat da onun için.

Bu paraya indirimlerde yakalarsan anca 1070 alabilirsin, yine indirimlerde üstüne 30$ daha koyup 1070ti alabiliyorsun. Aynı paraya gidip 1070 almak zaten enayilik, çünkü 2060'dan bariz yavaş. BHP 380$'a 1070ti satıyor indirimle ama daha ucuza en son teknoloji 2060 almak varken neden 1070ti alasın?

Vega 56 alayım desen en az 100$ daha koyacaksın üstüne, Vega64'e zaten hiç bakma bile 600-650$'a satıyorlar. 580-590 1060 falan zaten performans olarak 2060'dan çok geride

 

Eeee. Ne diyem Mahmut mu diyem?

 

F/P olarak piyasadaki en iyi kart. Model numarası **60 olduğu için mi sorun? Sınıfını yemişim, ben verdiğim para karşılığı aldığım fps'e özelliklere bakarım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

whoosh bence yanlış bakıyorsun olaya. 1060 çıktığında 980'i tokatlamıştı ve 300$ bile değildi sanırım fiyatı. bu gidişle yukarı fiyatlandırma trendi devam edecek sanırım.

 

Bu arada ciddi ciddi gtx2060 350$'a satılırken, 1070ti'ın o fiyatta kalacağını falan mı düşünüyorsun?

 

 

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, wazzap said:

whoosh bence yanlış bakıyorsun olaya. 1060 çıktığında 980'i tokatlamıştı

 

Ona bakarsan bırak 2060'ı 2070 bile 1080'i tokatlayamıyor. Bu seri böyle, performans olarak önceki seriye göre zayıf ve hem rakip olmadığından hem de maliyetler yüzünden pahalı.

 

Bu kartı "no name" bir kart olarak düşünün ve 1060 ile falan karşılaştırmayın. Şimdi böyle değerlendirince gayet güzel bir kart. Tabi 250$ olsaydı güzel olurdu ama mümkün değil.

 

2060 için 350 pahalı ama 2060'ın bir üstü 2070 500$'a satılıyor, hatta custom modelleri 600$'ın üstünde. Nvidia bir üst modelini 500$'a satarken bunu 250$'a satar mı?

350$'a **60'mı olur? deniyor ama **60 eski **60 değil artık.

60 serisi 4-5 model ile ayrı bir aile haline geliyor. Bu 2060 da bu 2060 ailesinin en pahalı kartı bunun devamı gelecek, gddr5 modeli var, 5x modeli var 4gb modeli olacak, 3 gb modeli olacak. Sadece Gigabyte "39 adet" farklı 2060 versiyonu için başvuru yapmış.

 

Bir de 1160'lar var. RT'siz 1160'lar sadece mobile özgü mü olacak yoksa masaüstüne de gelecekler mi? Belki 1160'da 250$ gerçek olabilir.

Whooosh tarafından düzenlendi
wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten 2xxx serisinin komple fiyatlandırması saçma. AMD adam olaydı da bunları görmeyeydik. CES'te bir şeyler tanıtılacak diyorlar ama bence çok zor. 

 

Karşılaştırılmamalı olayına pek katılamıyorum açıkçası. Fiyatlar hem AMD hem de Nvidia tarafında bence çok değişecek.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hem AMD'den rekabet zayif, hem Intel'den rekabet yolda, hem de crypto talebi zayifladigi icin bir onceki neslin eldeki stoklari yuksek, o yuzden boyle bir fiyatlama oldu.

  • Ray tracing'de lider imajini Intel'e kaptirmamak icin Intel'in 2020'de gelecek kartlari duyurulmadan nvidia hamlesini yapti.
  • Ama 10x0 serisi islemcilerinin ve bunlari kullanan kartlartin stoklari cok oldugu icin mecburen fiyati yuksek cekti. Once bunlarin erimesi lazim, makul fiyata kart alanlara bunlarin satilmasi lazim. 
  • AMD'den cevap gelmesinden korksalar fiyat bu kadar ucmayabilirdi.

Tabi buna ek olarak

  • GPU'larda genel bir pahalilasma trendi var, rekabetin az oldugu piyasada fiyatlar surekli yukseldi.
  • 4K'da 120hz veren kartlar piyasaya geldikten sonra GPU talebinin yavaslama ihtimali var, su anda piyasayi ne kadar sagabilirlerse o kadar iyi.

Kar amacli sirket, hatta ben yuksek kar icin calisacagim diyerek hisse satip para topladigi icin kar elde etmekle sorumlu bir sirket olarak adamlar yapmalari gerekeni yapiyorlar.

 

Beni dusunduren baska bir sey var burada, uzun uzun yazip yazip sildim gecenlerde. Bu teknolojilerde bir doyma noktasina geldigimizde, iPhone X ustunu, 4K 120hz monitor/TV ustunu, bunlari surecek donanim ustunu satamaz duruma geldiklerinde 1990 civarindan bu yana yeseren bir "uretim teknolojisi gelistikce cikacak yeni modeli satilacak" ekonomisi, kose basindaki cep telefoncudan Amazon'da bunu satan girisimciye kadar, dev sirketlerde calisan muhendislerden bu sirketlerin hisselerinden olusan emeklilik fonu alanlara kadar dev bir ekosistem bundan etkilenecek. 

 

Nixon gibi bir baskan geldiginde Amerika dunyanin para sistemini degistirdi (altina karsi sabitten birbirine karsi sabit paralara). Reagon ile bir kez daha buyuk bir degisim yasandi (sabit kurdan esnek kura). Mevcut ekonomik duzende herkesin isine yarayan bir sistem o ekonomik duzende bir degisim yasanip surdurulebilirligi zor hale geldiginde "sizi sirtimda mi tasiyacagim" diyerek verdikleri garantilerini iptal etmekte bir sakinca gormeyen bir tarihi var Cumhuriyetcilerin ve su anda dumende "delidir, ne yapsa yeridir" seklinde Nixon'dan da Nixon bir adam var ki bu adam "ben iflas edersem bana verdiginiz borclar da batar a.k." diye pazarlik etmesi ile unlu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2060 serisi ne zaman satışa çıkıyor? Ben alacağım muhtemelen bir tane. İlk çıkanlar alınır mı, yoksa özel tasarımlıları beklemek daha mı iyi olur?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bendeki MG279Q yok listede, sanırım Freesync range 35-90Hz arası olduğu için.

 

Gsync monitörlerde böyle abukluklar olmadığı için de listeye şöyle bir bakınca hep gördüğüm TN panelli Freesync monitörler. TN’de aralık sıkıntısı yok Freesync’te de IPS tarafı sıkıntılıydı, neyse artık bakalım ancak XG258Q mesela tam alınabilir olmuş, fiyatı falan artabilir, hem AMD’de hem de Nvidia’da çalışan 240Hz bir model olmuş. MG278Q ona keza, bunların fiyatı artabilir, almak isteyen varsa sürücü çıktıktan sonra duruma göre bakabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 saat önce, wazzap said:

Vay arkadaş, millet internette "deli mi .ikti sizi, orta giriş seviye kartı 350$ olur mu?" diyor. burada bizimkiler süper fiyat diyor. :D

 

İşte bu milletimizin yükselen alım gücünün açık bir kanıtı. Yabancılar ağlaşadursun, biz alırız bu kartı :baba:

 

Nvidia millete ölümü gösterdi, sıtmaya razı etti (aslında biz bu taktiği de gayet iyi biliyoruz :zuh: )

 

Şaka bir yana bunu $300'e verirler herhalde şu ilk dalga geçince? Hoş belli olmuyor bu işler, MSRP $350 diyorlar, stok olmuyor, kart çok tutuyor, fiyat $450 oluyor; daha önce bunu da gördük kaç kere.

 

Görebildiğim bu kart neredeyse 1440p'de idare edebilecek kadar (75-100 fps) performans sunuyor. 144Hz monitör sahiplerini tam olarak tatmin etmeyebilir. 1080p monitörü 1440p yaparsam o zaman bu kartı alırım. 

 

Tabi RTX bu kartta zor, RTX açılırsa muhtemelen yalan olur. (BFV'den gördüğümüz kadarıyla).

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

350$ bu kart için çok para, ayrıca TR'de gelişi rahatlıkla 450$+ olabilir.  AMD'nin hamlesini bekleyip öyle dalmak lazım dicem de AMD'de dalamıyor ki bir türlü.:mrgreen:

mehmetclk tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
17 saat önce, wazzap said:

Vay arkadaş, millet internette "deli mi .ikti sizi, orta giriş seviye kartı 350$ olur mu?" diyor. burada bizimkiler süper fiyat diyor. :D

 

Nvidia'nın satış stratejisi oldukça başarılı demektir bu. Adamlar yüksek fiyat algısını yerleştiriyor, f/p olarak azıcık ilerisinde olan bir model gelince herkes atlıyor. Ama benim tahminim, diğer seride f/p olarak uçuk bir ilerleme olacağı şeklinde. Bu kadar yüksek fiyatların devam edeceğini düşünmüyorum. En azından 300 dolar altına yüksek performans diye pompalayabilecekleri bir kart sunacaklardır.

 

Amd'nin yeni bir şeyler sunacağını da unutmamak lazım. Bu ray tracing işini sallayıp performansı iyi kartlar sunabilirler.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok