Televizyon Önerisi
3 3

Bu konuda 648 mesaj var

TV konusunda çok fantastik bir TV kullanıcısı değilsen tamir ettir ettir gittiği yere kadar gitsin modundayım. 2013 de aldığım Full HD 42 inç pilibis dumb tv appletv 4 ile aktığı yere kadar akıyor bir şikayetim de yok. HDMI-CEC olmasa çoktan sktir etmiştim aleti de HDMI-CEC saolsun appletv üzerinden kontrol ediyorum aletin herşeyini ondan tek kumanda ile direk smarttv modunda takılıyoruz kendisi ile. İlerde kendisine mutfak televizyonu muamelesi çekeceğim şu evimin inşaatı bitince hayırlısı ile. O zaman salona güzel bir TV düşünürüm. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

1 hour ago, stardust said:

Şuan LG’ye kafam girsin modundayım. Yetkili servis ile görüşeceğim şimdi. Muhtemelen besleme kartını tamamen değiştirip saçma sapan bir fiyat çekme yoluna gidecekler. Bizim burda usta bir tamirci buldum. Zaten garantisi dışı cihaz. O ustaya bozulan kapasitörleri yeni japon kapasitörler ile değiştirteceğim ilk. Sıkıntı olursa da besleme kartını kendim temin edip takarım. LG Servise hiç göndermem. Açıkçası bu da LG’den ilk ve son TV alışım oldu heralde. Garanti bitiminden 1 sene geçmeden arıza yaptı ki dediğim gibi kullanım sürem oldukça düşük. Panasonic ve Sony’den şaşmam bundan sonra. Kore’liler avucunu yalasın.

sinir bozucu. Şans işi tabi ama benim Sony OLED 2017 kasımdan beri çalışıyor çok şükür bir sorunu veya burnin i falan yok.  İşin kötü tarafı Türkiye'de artık ne Panasonic var ne Sony. Benim de elim LG yi almaya gitmiyor fakat başka seçenek yok Samsung'dan başka. Millet araba ile bulgaristana geçip Sony TV alma planları yapıyor donanımhaberde :D 

Atrin tarafından düzenlendi
stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yetkili servisler kazıklama peşinde tabii ki... bana yakın avrupa yakasında 4 yerden fiyat aldım sadece 1 tanesi insaflı diyebileceğim bir fiyat verdi.

o arada 20 sene LG'de çalışmış bir teknisyen buldum. Çok da hoş muhabbet biri.

"Paneldedir arıza, 2 buçuk senelik televizyonun kartı bozulmaz kolay kolay, panel senin görmediğin, bilmediğin bir darbe almıştır" dedi. Yok tabii ki öyle bir durum... Salona ben olmadan ne kedi girebilir ne çocuk :D

Servis kumandası ile geldi, onla "hasarlı" olduğunu düşündüğü panele "override" yaparak açıp bana da gösterecekti hasarı hesapta. Adam da haklı çünkü işindeki tecrübesine göre büyük oranda panelde hasar çıkıyormuş. Bu yeni serilerin güç kartının ya da anakartının yanması hiç olası değilmiş...

abi dedim ben neden olduğunu biliyorum, power supply kartı değiştirelim bak çalışacak dedim. Yok dedi 2 buçuk senelik aletin güç kartı yanmaz dedi... gitti 12500 liraya yeni anakart sipariş etti. dedim boşuna uğraşıyorsun, iade edeceğiz onu. taktık anakartı benim televizyona açmıyor tabii ki.

çok iyi bir adam, arkadaş olduk bu süreçte, benim de teknik bilgimi falan fark etti birlikte geçirdiğimiz zaman içinde, birbirimize karşı bir saygı oluştu.

adamın iş yerindeki ofiste de aynı benim C1 77" OLED var. O kadar inanmıyor ki power supply olduğuna sorunun, sipariş etmiyor kartı. Gittik ofisindeki TV'yi indirdik. Onun güç kartını söktük. Getirdik evde benim TV'ye taktık. Televizyon açıldı :icon_oldie:

Bugün hemen güç kartını almış, sıfır kartı taktık, şükür sorunsuz açıldı televizyon. 

En ucuz yetkili servis 12 bin, nakitte 11 olur demişti. Kartın fiyatını ana bayiiden 7000 olarak öğrenmiştim zaten, muhtemelen ona daha uyguna vermiş olabilirler... neyse işte benim Oled'in power supply'ına 7500 lira sıkışmış oldu böylece.

140 bin liraya C4 77" OLED masrafına hazırlıyordum bünyemi en kötü ihtimal olursa diye. Çünkü OLED gördükten sonra ıvır zıvır şeylere bakamazsın yani, e 77'den 65'e inmek de olmaz. çok üzücü olacaktı.

o yüzden 7500 liraya şükür dediritti açıkçası.

sorunun kaynağını da tespit ettim tabii ki ondan ısrar ettim sorun power supply diye...

TV'de açma kapama tuşu yok, sürekli olarak iyi olduğunu düşündüğüm HAMA marka bu prize bağlı.

https://www.akakce.com/akim-korumali-priz/en-ucuz-hama-hm-137311-anahtarli-6-li-2-m-fiyati,631894195.html

çok nadir olarak uzun süre kullanmayacaksam, prizin anahtarından kapıyordum ama genelde hep standby'da duruyor televizyon.

Bundan önceki panasonic plazma televizyonumda açma kapama düğmesi vardı, asla stanby'da bırakmazdım televizyonu.

Ama sorun ne stanby'da kalması, ne de akımla ilgili bir problem...

Power Supply'ı elime alma sebebim, o HAMA 6'lı prize televizyon dışında, PS5, Soundbar'ın adaptörü ve ve ve en kötüsü kablosuz subwoofer'ın da fişi bağlı.

Bu diğer cihazların yarattığı elektronik gürültü, subwoofer'ın aynı hat üstünden ani olarak çok elektrik çekmesi televizyonun power supply kartının bozulmasına yol açtı.

Ben bu konuya daha önceden çok önem verirdim ama artık yeni cihazlar daha dayanıklı diye TV'yi de aynı çoklu prize bağladım. hata ettim.

HAMA prizi de iyi bir şey sanırdım ama 375 joule gerçek anlamda çok limitli bir koruma. schneider APC akım korumalı prizler 800-1000-1800 joule gibi değerlere sahipler.

Ama joule'ün yüksek olmasının elektronik gürültüsüne bir etkisi yok. Böyle TV ve buzdolabı gibi aletler kesinlikle çoklu prizlere bağlanmamalı ve ayrı akım korumalı prize sahip olmalılar.

bu sebepten ötürü hem kendi evime, hem babamlara, hem de kardeşime, böyle çoklu 5'li 6'lı değil, ayrı ayrı tek tek takacağımız akım korumalı prizler aldım.

hepinize de tavsiye ederim. yeni TV'nin fiyatı kahretti. 

Buzdolabını da, ev yeni binada zaten, kaçak akım rölesi ıvır zıvır her şey vardır diye akım koruma olmadan direkt prize bağlıyordum. Buzdolabı da iyi bir model... yenisinin fiyatına bakmak bile istemiyorum şuan, lütfen bozulmasın :D

300-500'den kaçınmayın kesinlikle, örnekte olduğu gibi parça değişim ve servis bedelleri çok yüksek, aletlerin yenisinin fiyatı çok çok yüksek.

Ve en önemlisi kıymetli elektronik cihazlarınızı aynı hat üstüne bağlamayın, hiç değilse TV, Buzdolabı ve PC'nin kendine ait bir prizi olsun.

zaten yapmazsınız ama bu alertlerle paralel, saç kurutma makinesi, UFO-Kumtel-İhlas tarzı ısıtıcılar, Airfryer, kahve makinesi gibi bir anda çok akım çeken aletler kesinlikle bağlamayın.

bu maceranın da böylece sonuna geldik. LG'ye çok küfür ettim ama açıkçası bende de hata var. Hiç değilse subwoofer'ı ayrı bir prize takmalıydım, akım korumalıda olsun diye düşünerek TV'nin bozulmasına sebep verdim.

Executioner, ZvAnA, Atrin and 6 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

"Ucuz" atlatmışsın, alternatife göre. Ben de hiç bilmeyerek, televizyonu duvardaki prize tek başına, diğer her şeyi de yanındaki prizden çoklayarak doğru bir iş yapmışım, bunu anladım :D 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
40 minutes ago, CandleGarden said:

"Ucuz" atlatmışsın, alternatife göre. Ben de hiç bilmeyerek, televizyonu duvardaki prize tek başına, diğer her şeyi de yanındaki prizden çoklayarak doğru bir iş yapmışım, bunu anladım :D 

dediğiniz gibi ucuz atlattım. sayın hocam al şundan bir tane tak.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07DVNMNWM/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1

bunu tercih etme sebebim, en ince profilde olup, fiyatı da uygun olması. buzdolabının ve TV ünitesinin çok öne gelmesini istemiyorum, en "slim" profil bu. 

bunun joule değeri yazılmamış, 13500 ampere kadar dayanıyor. Schneider'in yeni modeli 13000 Amper, 918 joule.

aynı şekilde oranlanamayacağını biliyorum ama basit hesapla bu Brennenstuhl de 953 joule'e tekabül ediyor ki, gayet iyi bir değer. ben 375 joule'lük hama'ya gereksiz bir güven duyarak emanet ettim bunca sene :D

CandleGarden beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ucuz atlatmışsın iyi ama elektrik konusunda anlattığın şeylerin çok doğruluğu yok onu belirteyim de... aynı priz üzerine istediğin kadar cihaz tak, voltage drop dışında bir etkisi olmaz/olamaz. sikko kapasitörler bu voltaj dalgalanmalarına fazla dayanamaz patlar, kaliteliler ise 20 sene gider. bendeki philips tv nin çoklu prizine saç kurutma makinası dahil bir sürü ıvır zıvır şey bağlı, sürekli de çalışır. 7 yıldır bir sorun olmadı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz şans faktörü de var tabii ama bana oldu diye herkese olacak diyemeceğimiz gibi sana olmadı diye kimseye olmaz da diyemeyiz. Ben de senin gibi düşüyordum, hatta başıma gelmiş olmasa yazdığına hak bile verebilirdim. Böyle bir sorun olma ihtimalini hatırı sayılır şekilde düşürmek isterseniz TV gibi pahalı bir cihazın hattına paralel ona zarar verme olası başka bir cihaz bağlamamakta fayda var. Ben sonuçta nerdeyse 3 senedir yazdığım her şeyi aynı akım korumalı priz üzerinden paralel bağladığım için TV’nin güç kartı bozuldu. Bunda LG’nin dandik olmasının da payı var, benim ayrı bir prize bağlamamış olmamın da payı var. Cihazı korumak, bozulma ihtimalini düşürmek istiyorsanız, ayrı bir duvar çıkışından tekli bir akım korumalı prize bağlayarak kullanmak en iyisi. Sonuçta basit bir önlemi almadın diye, güç kartı yerine panele hasar verecek bir zarar vermiş olsaydım televizyon çöp olmuştu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

@stardust akım korumalı prizler, şebekeden gelen anlık yüksek akıma karşı cihazları korur. @TiesTorN'un da dediği gibi, aynı grup prize bağlı cihazların çektiği akım birbirlerini etkilemez. En kötü ihtimalle, çekilen toplam akım sınır değeri aşar ve prize bağlı hattın sigortasını attırır. Otomatik sigortanın vazifesi de budur zaten.

Senin TV'nin güç kaynağı muhtemelen voltaj dalgalanması sebebiyle bozulmuştur. Bunu önlemenin yolu da akım korumalı priz değil regülator veya online UPS. Bu noktada oturduğun evin bulunduğu sitenin-muhitin enerji altyapısının kalitesi önem arz ediyor. Altyapı eskiyse, çok kalabalık bir sitede oturuyorsan, o altyapıyı besleyen trafolar yetersiz geliyor ve şebekeyi düzgün besleyemiyordur ve bu da özellikle yoğun elektrik kullanılan zamanlarda şebekede voltaj dalgalanmalarına sebep oluyordur. 

Najaz tarafından düzenlendi
jackjoker and stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Altuğ sağol, bu dediklerinin farkındayım. Zaten bozulmazının sebebinin akım korumalı prizden değil, bütün cihazları aynı çoklayıcıya bağlamış olduğumdan dolayı olduğunu belirttim. Soundbar ve kablosuz subwoofer’ın aynı hat üstünde dalgalanma yapması TV’yi bozdu, kıymetli cihazları aynı hat üstüne bağlamayın diyorum. Ayrıca da akım korumalı priz kullanacaksanız joule değerine dikkat edin, ne kadar yüksekse o kadar “anlık” yüksek akıma karşı korur diyorum. Anlaşılır yazdığımı düşünmüştüm ama çok uzatmışım heralde.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

akım korumalı yada çoklu prizler bencede problem yaratır diyemem ama Cihan başkanın dediği de aslında yerinde bir uyarı. Ülkemizin nesi düzgün ki elektriği düzgün olsun? belki de saçma bir dalgalanmadan olayı güç kartı yandı? 

ben evde bilgisayarlar ve monitörleri 3KVA Online UPS ile besliyorum bu yüzden. Kafam o konuda çok rahat. Yetti mi ? yetmedi. Evin girişinden ana sigorta panelinden Superonline modem ve mesh modemlere giden elektriği de LineUPS arkasına aldım.
Ev de jeneratör de var. Elektrik dalgalanmalarında Online UPS devreye giriyor. Elektrik gittiğinde yine Online UPS monitör ve pc'leri, LineUPS de modemlerin kapanmasını önlüyor. Zaten 5sn sonra Jeneratörümüz devreye girdiğinden OnlineUPS'i bypass ediyor LineUPS de bekleme moduna giriyor. Böylece hiç bir cihazım etkilenmemiş oluyor. Tabi benim ki biraz paranoyaklık noktası. 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, jackjoker said:

Tabi benim ki biraz paranoyaklık noktası. 

Başkan biz seni böyle sevdik.

-

7YID7Sj.jpg

Bu arada değişen kartın fotoğrafı. Bilgisayardaki PSU'yu kartın üstüne yaymışlar işte, çok da bir farkı yok. Kore'den falan alsam 100 dolardan fazla tutmazdı.

Bunu tamir edecek yeri de buldum, tamir ettirip yedek olarak saklayacağım. Değiştirmesi zaten kolay.

kapasitörler gözle sağlam gözüküyor, tepesi şişmiş ya da ses yapan falan bir tane tespit etsem Ties değiştirirdi onu ama gözle görülen bir şey yok.

aslında aliexpress'den hassas voltajmetre ve havya alıp bunların tamir işine de girişebilirim hobi olarak :D youtube'a her şeyi çekip koymuş abiler.

jackjoker and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım hassas cihazları nasıl aynı hatta bağlamayacağız? yani TV, soundbar, PS gibi cihazlar hep aynı lokasyonda duruyor, çoklu priz kullanılmayıp duvardaki prize taksak bile asılnda o duvardaki prizlerin de hepsi aynı sigortaya bağlı, hatta bütün sigortalar da aynı ana sigortaya ve faza bağlı eğer evde trifaze şebeke yoksa... ben mi bir şeyleri atlıyorum ayrı hat dediğiniz şeyden?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

müteahhit iyice hırsız değilse duvardaki her priz, evin elektrik panosuna kadar ayrı hattır, yanyana prizler paralel bağlanmaz. ayrı priz yapmanın mantığı yok o zaman. tek priz yapar, kullanacak insan ne kadar çoklayacaksa çoklar. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

32 dakika önce, stardust said:

müteahhit iyice hırsız değilse duvardaki her priz, evin elektrik panosuna kadar ayrı hattır, yanyana prizler paralel bağlanmaz. ayrı priz yapmanın mantığı yok o zaman. tek priz yapar, kullanacak insan ne kadar çoklayacaksa çoklar. 

Benim bildiğim, evlere elektrik hattı çekilirken şöyle bir topoloji izleniyor. Sigorta kutusundan her odaya, aydınlatma ve prizler için iki ayrı hat çekiliyor; bunların her biri de ayrı sigortaya bağlı. Prizler için ayrılan hat, duvarda BUAT denilen dağıtım noktasına geliyor. Buradan da odada kaç tane priz varsa, her prize ayrı hat çekiliyor. Yani bir odadaki prizler odaya gelen tek bir hatta bağlı; her bir priz için ayrı ayrı sigorta kutusuna hat çekilmiyor.

Çok özel durumlarda, kendi başına çok yüksek akım çeken cihazlar için (fırın vs.), sigorta kutusundan ayrı bir hat çekilme durumu olabiliyor ama bu her zaman uygulanan bir şey değil. Özel istek üzerine ve sonradan yaptırılıyor.

Najaz tarafından düzenlendi
wazzap and Forgotten beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim evin panosunda kaçak akım, ana şalter falan dışında 30 tane normal sigorta var. Her bir prizin ayrı ayrı mıdır emin değilim ama oldukça fazla olduğunu görünce şaşırmıştım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

lWB9Cd3.jpeg

%99 hayatınız boyunca hiçbir işe yaramadan prize takılı duracak ama %1 işe yarayacağı zaman da TV'yi çöpe atmaktan, ya da binlerce lira tamir masrafı ödemekten kurtarır... 250 lira para değil. bana ders oldu. 

Playstation'ı da ayrı bir prize ayırdım. HAMA 6'lı akım korumalıya da sadece soundbar adaptörü ve subwoofer'ın fişini taktım. Televizyonu bulaştırmam artık aynı çoklayıcıya.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, stardust said:

lWB9Cd3.jpeg

%99 hayatınız boyunca hiçbir işe yaramadan prize takılı duracak ama %1 işe yarayacağı zamanda TV'yi çöpe atmaktan, ya da binlerce lira tamir masrafı ödemekten kurtarır... 250 lira para değil. bana ders oldu. 

Playstation'ı da ayrı bir prize ayırdım. HAMA 6'lı akım korumalıya da sadece soundbar adaptörü ve subwoofer'ın fişini taktım. Televizyonu bulaştırmam artık aynı çoklayıcıya.

Evde kıymetli ne kadar elektrikli cihaz varsa hepsinde bundan ve türevlerinden mevcut. Dediğin gibi en ufak ihtimali düşünerek güvenli tarafta olmak için takılan aletlerden. Neme lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Geçmiş olsun @stardust Neyseki hafif atlatmışsın. Buna da şükür. 

Yalnız şu konulara dikkat edin. Eğer bu kadar titiz davranacaksanız eğer tv'ye uydu kablosu giriyorsa o uydu kablosunu da tv'den önce aşağıdaki gibi bir aletle koruma altına alın.

https://www.amazon.com/gp/product/B0016AIYU6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

Ben de evinde yıllarca özellikle elektronik cihazları Online ve offline ups'lerle ve akım korumalara prizlerle kullanan biriyim. Ama sakınan göze çöp batar misali bir gün yıldırım düştü ve sizin o kadar önlem almanıza rağmen uydu kablosundan cihazlara ulaşıp tv'nin, amfinin hdmi portlarını uçurdu, projektörün anakartını yakıp çöpe gitmesine neden oldu. TV'yi vs yaptırmıştım, yeni projektör vs aldım dünyanın masrafı çıktı. İşin en uyuz olduğum kısmı ise uydu kablosu ilk digitürkün zikindirik receiver'ına girmesine rağmen ona hiç birşey olmamasıydı. Yine acı olan birşey de o uydu kablosu için de sat kablo in/out'lu akım koruyucu prizim olmasına rağmen sinyali zayıflatıyor diye kullanmıyordum. Gerçi yıldırım bu... düştüğü zaman herhangi bir şeyin koruyacağını da pek düşünmüyorum.

ZvAnA tarafından düzenlendi
stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Voltaj dalgalanması vs. konuşuldu ben de bir soru sorayım bununla ilgili: Evdeki akıllı elektrik sayacının butonua uzun basarsak gelen ikinci menüden voltajı gösteriyor. Akşam saatlerinde bunun 229 ile 222 arasında değişik değerlerde gezindiğini gördüm. Evde yük çeken bir şey çalışmıyorken yani buz dolabı motoru stop etmişken baktım buna. Çünkü gündüz bahçe suladığımız sondaj motorunu çalıştırınca 220 civarına düşüyordu, onu normal olarak aldık cebimize koyduk. Akşam özellikle salondaki dimmer'lı LED ampul da daha belirgin farkedilecek şekilde ışığı uzun süre gözlersem zaman zaman belli belirsiz bir ton kısılıp açıldığını görebiliyorum. Bunu duvara düşen ışık üzerinde takip ettiğimizde çok benlirgin olmuyor. Zaten bu sebeple kontrol etmek için sayaca bakmıştım. +/- 3 volt civarı bu dalkgalanmanın bir zararı olur mu, özellikle bilgisayara vemonitöre. PC önce tekli yüksek akım koruyucu prize, sonra ona takılı yüksek akım koruyucu grup prize takılı. İlk tekli akım koruyucu prizde 3'lü çoklayıcı var ve bunların ikisine modem router vs takılı. Üçüncüsüne ise grup priz. Bunu korumayı arttırmak ve PC'nin elektriğini grup priz üzerindeki anahtardan kesebileyim diye yaptım, modem router sürekli açık duruyor zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bendeki ağır abiler belkın priz- akıllı priz- regulatöre bağlı işe giderken yada uyumadan önce hepsini kapatırım açık bırakmam.

9wzb5pa.png

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, Peregrine said:

+/- 3 volt civarı bu dalkgalanmanın bir zararı olur mu, özellikle bilgisayara vemonitöre.

Herhangi bir zararı olmaz. 220V ile çalışan cihazların güç kaynakları genellikle 240V'a kadar tolere edebiliyorlar. 3V, 5V gibi değerler tamamen tolerans aralığı içinde.

Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
3 3

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok