Diablo IV
3 3

Bu konuda 604 mesaj var

20 Temmuzda sezon olayı başlıyor. Beraberinde bazı yeniliklerde gelecek. Bunun haricinde arada çıkan patchle düzelen zindana hemen ışınlanma ve zindanlarda gelen experience seviyelerinin belirli düzeylerde arttırılması hariç bi düzenleme yok.

Aynı şeyleri defalarca yazmak istemiyorum aslında ama benim belirttiğim 70 lvl kademesi bir tık ve 80-85+ bir tık daha buralara gelindiğinde neyden bahsettiğimi oynayan arkadaşlar daha da hissedilir olacağını görecekler.

96 lvlin rımah kapısındayım. Yani aslında oyun bitti 100 e sembolik olarak kasacağım ve son halini görmek anlamında biraz gerilerden paragonları statlarla beslediğim yerleri silerek hani onu yapmayıp evvelside ki sekmelerlede dağıtarak süsleseniz aslında hemen hemen olur diyeyim ama görmek için hem leg nodunu hemde glyphini açıp tüm takılı glyphler 21 lvl max sonda olduğunuda belirteyim. Normalde güçlendikçe keyif almanız gereken bir durumken benim oyun hakkında ki yorumlarım iyice olumsuzlaştı. Çünkü dönüp baktığımda end game adına belki 50 saat ya da daha fazla süredir devam eden hep aynı tekrara ulaştı ve hiç birşey değişmedi. Bunun sebeplerinden en büyüğü itemsızlık. Oyunda gerçekten item yok. Yani varda o uniq ve setsizlik hissiyatsızlığı var. Artık dediğim 70+ da denk gelecek silah ve zırhlarınız üzerinize yapışıyor ve yalnızca yapabileceğiniz oynadıkça özelliklerine bakmadan lootladığınız legendarynin aspectinin maks seviyede çıktığını görebilir oculistten %1 2 daha up olsun diye uğraşabilmek olur ki...... O değişkenlerin oyunun motorunun o kadar çok ayarsız olduğunu söyleyebilirim ki yapsanız yapmasanız pekte birşey farketmeyeceğini söyleyebilirim.

Hani şu saatten sonra 100 lvl oluncada şu ankinden farklı olmayacağını adım gibi bildiğimden boktanlıklardan bahsedeyim. Ve bu arada bu kadar oynama sürecinde yukarda yazdığım gibi yemeden içmeden sıçmadan üzerimdeki aspectlerin yarısı max yarısıda tepeden 1 2% düşük olduğunuda söyleyeyim o derece uplanmış vaziyette. Tier 60 solo yapıyorum hani 65 denemedim ama yapılır vaziyette amaaa tier 50 olsun farketmeyen bi salaklık var oyunda. Ulan üzerimde zibille reduce dps var hp dayanmış pot mot 14k+10k fortifysi mi dersin resistler en azı %50 (int tavan 1100 falan oldu zaten) o kadar paragonlarda bilmemne olursa reduce dahada artar işte ulti bone storm açıkken %15 reduce verir der ve 10sn süren işi +16sn aspectle daha uzatmışım cdr bilmemne derken kapanmadan geziyorum nerdeyse vs osuruğuna kadar yapılı herşey. Eeee bakıyorsun gayet güzel gidiyor mapde akıyor char sonra hiç anlamadığın bi anda bakmışsın birşeyden tek yiyorsun... Zindanlar arasındaki dengesizlikten bahsetmeye hiç gerek yok. Yani misal insanların geldiği bi mapde 10 15lvl fazlasına yaptığın bi zindan bi o kadar seviye düşükyılangillerin zindanında eş değer zorluk gibi. Olay classla falanda alakalı değil grupta oynuyoruz ve aynı şeylerden ötürü barbar oynayan arkadaşta sorceress oynayan arkadaşta illallah getiriyor immune olmadığın vakit zilyon defansın olsun tek atan şeyler var, boktan olanı bu belli başlı girdiğin zindanlarda olması 1 ay geçmiş onlara bi fix yapamadınız mı be gariban blizzard kodcuları... Zindanlarda ki çoğu eventinde buglı oluşuda ayrı mesele, yani güçsüzsün diyeceğim alakası yok tier50+ cursed chestte süre dolana kadar 5 tur dayan yetere 9 10 yapabiliyoken last standde üst seviyelerde mastery için koruman gereken 3 adamın peynir ekmek gibi hemen parçalanıp gebermesi. Veya ruhuna eşlik ettiğin zibiliyetsizin nıhaahha such power dedikten sonra bazen elit gelmesi bazen hayaletin öle kenarda takılı kalması, yine last stand ya da yaralıyı koru vb gibi diğer eventlerde etrafta yaratık spawnı olmayıp masterynin bok yoluna yapılamadan kalması yinede chesti alıyorsun ama zikko zikko hatalar. Kim ne derse desin bosslar zaten hiç olmamış ana senaryonun bossları hariç sonradan zindanların bossları peynir ekmek gibi geberiyorlar. Hani hâlâ oynamamış ya da görmemiş arkadaşlara saygımdan spoiler olmasın ama bi heyecanla gördüğün bossları endgamede görememek. Ulan elitlerle kapışmak bile daha tempolu yani seviye arttığında sanki tüm creepler bufflanırken onlar pasif kalmış sanırım. Bi butcher üst seviye geldiğinde ne kadar zorlayıcı olmaya başladığını mesela denk geldikçe dediğimi zindanın bossunu keserken ki kıstasta dediğimi anlayabilirsiniz.

End game yok kısacası. Ne denli daha oyunu değiştirebilirler yine bilemeyiz tabide oyun konseptine odaklanacağız, koca kıtayı oyuna sığdıralım yan görevlerle süsleyelim diye uğraşırken dinamikleri metaları tekrarlanabilirlikleri ön görememişler. İyi diye nitelendirdiği görsellerde efeklerde bile artık kusur gördüğüm şeyler var, kamera açısının aslında ata bindiğinizde ki ya da world bossta ki gibi falan olması lazımken zatenda cümbüş var bide üstüne kafam kadar 3 tane goatmenin falan doldurması gibi saçmalıklarla yüzleşiliyor. Maplar zaten baktığınız boyuta göre göt kadan daracık birde görsellik yapcaz diye koca koca koydukları şeyler belli açılarda görüşünüzü engelliyor falan endgamede pür dikkat odak kontrol edeceğiniz şeylerden eksik kalıyorsunuz.

Geçen sene d2 res oynarken dahi ki geçmişte yıllarca oynadığımız oyun sıkılmadan 3 4 ay oynattırıp arka arkaya tüm charları en boktanı 70 lvl olana kadar yine kastırmış ki oyunun yapısında ana oyundan farkı yok denebilir şimdi üstüne d4 ün 1 ayda tükenmişlik sendromuna sokması tuhaf. Sonradan parça parça verilecekse bile d3 ün kombinasyonculuğundan gerisinde kalmasıda daha da boktan tarafı. Hani onda da evet grift seviyesini yükseltiyorum mevzusu aynı döngü oluyordu ama paragondan aldığın statın farkı için dahi kasasın ve jewelini uplama isteğin bi tık oluyordu.

Ulan oyunu niye limitlediniz? Daha takacak soketim olsa o derece ki 5. Glyph 21 olmuş durumda hani takmayacaksın ama o kadar önceden lvl kasımı bitiyorki boştan diğerlerini veriyorsun 21 lvl niye max? Bazılarında 15 lvl yine alan genişliyor mesela ama özelliği sadece rare nodelara etkiyor? Eee alan genişlemesi neyime yaradı o zaman? Hani bide her paragon sekmesinde niye 1 soket var, o kadar magical glyphlerde eklemişsiniz oyuna madem yol üstünde de çevresi olmadan bunlardan da bonus buff gibi takabilceklerimiz olsaydı da end gamede karakterimi daha üst seviyelere taşımak için bi seviye dinamom olsaydı.

Yahu oyunda at niye var? 😁 Koca dünya yaptık çöllerde ovalarda karlarda koşalım diye mi yaptınız? Atın oyunda hiç bir anlamı yok. Hadi diyeceğim ki senaryo icabı gezilirken lazım olsun ki bi o kadarda özürlü at yolda salak saçma engelemi takılırsın eşikten çıkmak için inip binmek mi dersin, kasabada hızlı koşmamak mı dersin kasanın bulunduğu yer gibi bi bina içi denecek yerlere gir çık yaparken ata in bin mi dersin... Evet büyük ölçüde wow kafası yaşıyorum derken 3 tane göz topla oraya koş buraya gel yan questlerini yaparken zaman kazanmak amlamında iyiydi, patchden önce ışınlanma yok diyede zoraki ata biniyoduk. 80+ için helltide falan mystic chest arıcam dertlerini geçtiysen 100. Saatten sonrasında ata ihtiyacın yok ve be beyin özürlü oyun tasarımcısı hadi act 1 de hemen almadın atı diyelimde niye oyunun sonuna gelirken atı eklersin... Ta ki o zamana kadar ana görevden değilde yan görevleri yapa yapa gideceğim kafasındaki oyuncuya günah değil mi?

Yani sürekli olarak oyunu kötülüyor gibi oluyorum arkadaşlar ama son oyunun o kadar başlardan oh şöle böle dediğimiz detayları geçmişten bilinen diabloları sıralarken ki özelliklerinden zayıf kalması o artıları öyle bi törpülemeye başlıyor ki malesef durum bu.

Diablo 3 te de benzer bişi vardı ilk çıktığında sarı itemlar optu torment yoktu ve helle geçince instant dead yerdik falanda be abicim geçmişte yaşadığınız tecrübeleri niye yeni oyunda tartmazsınız. Gerçekten nötr duruma düştüm oyunla ilgili fikirlerim için, şimdi birde battlepass olayları falan olacak anladığım yani pay to feel happy moduna dönerse olay yavaştan diablo immortal vari bir sıçışa şahit olabilirizde. Ultimate almayanlar için sezonda göremeyeceğimiz olaylar var anladığım.

Saydığım eksikleri ne ölçüde kotarırlar zaman gösterir ama d2 kaçbin saat bilemem d3 bile 2000 2500 saati varken 1000 saati devirmek bu oyunda pek olası değil sanki, hep iyi düşünerek ek paket çıkartırlar şöyle olur diyoruz tamam eyvallah ama bu son oyunu öyle kopuk kopuk takımlar halinde oyun yapımcıları geliştirdiği sırıtıyor ki umarım toparlayabilirler diyebileceğim. Standart bir oyuncu gözünde ve diğer tüm herşey için oyun kusursuz parasının hakkını verdi ama benim gibi pro bakanlar dediklerimle yüzleşir ve mutsuz kalacağı belli. Her gelen yeni yükseltme ve güncellemelerle tekrar tekrar değerlendireceğiz bakalım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

başkan bazı dediklerine katılıyorum ama bazı dediklerine katılmıyorum. öncelikle sen çok hızlı oynadın. bizler daha 50-60 lardayken sen 90 lara fırladın. grup ile oynadın. çok hızlı tükettin yani. ben şuan 88 im. her gün 1 level alarak ilerliyorum yada her 2 günde bir. malum hafta içi çalıştığım için akşamları girebiliyorum sadece onda da uykum gelene kadar oynuyorum. 

şuan üzerim end game oldu mu? evet oldu. ama daha yapılacak çok şey var. ben ilk zaman ki oyun için düşündüğüm ne ise aynı şekilde keyif alarak ilerliyorum.

evet tekrarlayan zindanlar var. amma Allahaşkına D3 oynadın sen. 24 saat rift yapıyorduk orası tekrarlayanın tillağı olmuyor muydu? 

yıllarca aynı yerleri sezon olarak yutturdular D3 de. 
D2 ile kıyaslamışsın ama D2 harita mekaniklerini gerçekleştiren halen bir oyun yok. 
bence seni yeni bir karakter kas :) ben mesela yeni karakter kasmam. Tek karakterin dibine kadar geliştiririm ve max seviyede tutarım. Sezon da bile rogue kasacağım yani. Ama sen belli ki necro dan sıkılmışsın. bi rogue aç keyfine bak :) 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

D2 ve d3 de nelere kıstas tuttuğumu yazdım JJ. Benim genel şablondan şikayetim yok ama şikayetçi olduğum şeyler tamamen eksi olarak belirttiğim şeyler. Ben oyunu evet hayvan gibi farmladığım doğru ama 70+ lara kadar grup oynamadım diyeyim. Yani devamında da ağırlıklı solo oynamışımdır çoğunlukla ama tabi solo oynamak rölanti döngüsünde sıktığı için grup girmek daha zevkli oluyor.

Şu an farklı sınıf birşey kasma hevesim yok. Yani vuruş hissiyatıysa tek atışsa t50 zindanda elitlere 1 2 atıyorum öyle gidiyor. Zaten maxın maxı gibi dps bunun üstüne bi iki değişiklikle gider mi gitmez mi belki summonu sıfırlayıp sacrifice işiyle yapanlar gibi ekstradan corpse tendril ilavesine olur da öle böle değil zaten milyon civarı gibi vuruş yapılan hissiyatlardan bahsediyorum ama gel gör ki normalde en çok yarım can hani kıl kıytırıktan alınan dpsler normal zaten ama hop bi bakıyosun birşey değiyor tak tek atıyor. Bunlar saçma işler. D2/3 için belirttiğim durum tamamen item yetmezliği hani açıp d4 deki uniq sayfamı göstereyim zaten topu topu 5 6 itemın 10 15 kopyası oda tutmama değecek birşey değilde içlerinden buildini denersem hangisinin % si işime gelirse bakarım dediğim durum. D4 d2 gibi level limitli dolayısıyla paragon limitli ve bildiğin tam sınırlandırma ayarlanması yapılmış mike mike sen bunları bunları alacaksın arkadaşa itiyor. D3 kıstası almamdaki sebepte 2 grift atıp paragon aldığımda verdiğim stat unsur olarak belirginleştiriyordu veya jewela yaptığın up çoğu gemde sınır yok gibi durumu 120 130 zorluklarla milimetrik bufflanırken o etkiyi alıyordun. Bunda tıkanıyor bildiğin hani benim 100 erken olmuşum olmamamışın bi önemi yok zaten oralara gelirken ki tıkanma hissiyatsızlığı anlaşılır olacak. Bu oyunun kesinlikle defansif bşr özürlülüğü var. Yani d3 de de evet int misal resist katkısı olur ama bir seviyeden sonra etki azalırdı. Arkadaş bunda 2 paragon harcayıp misal %5+5 all resist alıyorsun x element 51 ken 52 oluyor yani onu harcıcağıma gider dps veririm diyorsun mesela daha 50lerdeyken %10 efekti 1 kımıldatıyor ne anladım ben o işten. Dpsde falan öle bi limit yok haliyle ya da onu vereceğine tam karşılığı olmaz ama 2 tane ana statına versen intsen hem resist kısmi yine alıyorsun core skillinede bonusun oluyor.

Çok detay ekleyip en lazım olanlarsa düzgün denge yapamayıp bocalamışlar açıkcası benim derdim o. Yoksa bu kadar defans resist can ık bık bok püsür sona yaslamışken t70 götümü kasıp yaptım derken relax takılıyom diyip t50 yaparken götüme bişi değip anlamadan tek seferde ölmeler beni çileden çıkarıyor. Hani dersin ki t 50 yaparken bi koyuyordu yarım gidiyordu 55de çeyrek kalmaya başladı vs gibi geçiş seviyesi alakası falan bile değil dediğim bildiğin instant dead işleri ve çok saçma şeyler.

80 levelden beridir bende o dinamikte oynuyorum işin açıkcası günde 1 bilemedin max 2 ama zaten sona doğru geldikçe 1 leveli bile zar zor çıkıyor 2 3 tur attıktan sonra zaten sıkılıyorsun. Abartmıyorum aynı zindanda 3 uniq düşüyor ve hep aynı çöpler bu ne yaaaa diyorum. Uniq uniq demeye şahit ister biliyorsun 😄

Oyunun skalası müthiş ayarsız, item derdinide umarım bir şekilde çözerler istediğin kadar char kas değişik bir durum yok. 1- wardrobe gelmesi şart değişik build deneme için 2- set işi şart 3- set ya da legend aspect yaptığın builde değişik çeşitlerde ekleyebileceğin unique itemlar şart çeşit çeşit.

100 2 3 güne olurum sonrasında sezon mevzusuyla gelecek yeniliklere bakmak olcak ama şu haliyle char mar kasmam tekrar. Değişmesi düzeltilmesi gereken çok şey var. Kenara çekilir 3 5 sezon sonrasına bakarım o derece yani.

Paragon işinin kısıtlı ve endless olmayışı çok can sıkıcı durum. O duruma gelince anlıyorsun zaten artık yapacak birşeyinin kalmadığını 😁 üzen noktada d2 d3 olsun onda da tek yediğimiz işler oluyordu sonra reduce vs gelişince dayanım oldu gidiyorum diyordun. Bunda daha ne yapayım diye kara kara düşünüyorsun. Ki o dediğim şeyleri eklediğinde de birşeylerin düzelmediğini değişmediğini anlamsız ölüşleri görünce tadın kaçıyor işte dertler bunlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben direkt uninstall ettim, mümkün değil oyunun mekaniği bana uymuyor, bu Brol denen tipi ne tip denesem olmadı, daha act 3 olmadan bu yüzden level 45 falan oldu karakter, daha sonra düzelirse oyunun dengesi bir bakarım bu şekilde sinir harbi kesinlikle bana göre, ben gene multiplayer FPS oyunlarına devam edeyim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
44 dakika önce, T800 said:

Ben direkt uninstall ettim, mümkün değil oyunun mekaniği bana uymuyor, bu Brol denen tipi ne tip denesem olmadı, daha act 3 olmadan bu yüzden level 45 falan oldu karakter, daha sonra düzelirse oyunun dengesi bir bakarım bu şekilde sinir harbi kesinlikle bana göre, ben gene multiplayer FPS oyunlarına devam edeyim.

Oyunun dengesinde bir şey yok ki? Ben o boss u lvl 30-40 arasında geçtiğimi hatırlıyorum Rogue ile. Sadece taktik ve doğru build ile geçilirdi. Sen Diablo tarzı oyunlarına alışık olmadığın için takıldın bence. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tolga abi capstone dungeon geçemedim desen anlarım da, brol neymiş yahu. Aklımda kalan bir tip bile değil :lol:

ben gelir yardım ederim dedim, ben olmasam clan’da kaç kişi var. Ortaya yazsan biri anında gelirdi. tek bir yerde takıldın diye oyunu siliyorsan bence oyunda arama sorunu. Ya build’inde hata var ya da o boss’a spesifik bir noktayı atlıyorsundur. mutlaka youtube’da vardır o boss ile ilgili video ama dediğim gibi gerek bile yoktu çünkü gelir yardım ederdik.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bosslarda ki olay genelde resist eksikliğinden olabiliyordu. Capstone hariç pek aşırı zorlayıcı durumlarla yüzleşilmiyodu aslında oyunda ama hani ateş buz attığı şey fazla vuruyorduysa gibi durumları pot içip ya da onu geçene kadar bi kasabadan emaneten 30 40 eksik kalan resisti bufflayıp geçilebilirdi aslında.

Ben oynarken fazladan yan görev yapa yapa gidince ana senaryo capstone falan leblebi gibi geldiydi ama hiç yan görev falan yapmadan dümdüz düşük seviye belli bosslara gelince zorlanan geçemeyen arkadaşlarımda vardı. Çoğuna zaten capstoneları atlattık.

Biz 2 kişi tier50+ atarkek 75 lvl 3. 4. Katılıp tırnakçılık yapan o seviyede haliyle oyuncu çoğunluğu arttı için grubun hızına hayrı değil daha da zararı olan arkadaşlarımız da var 😅 ama x3 x4 şeklinde exp katsayısına destekleri olduğu için yine de işime gelebiliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Deathknightönceki mesajlarda paylaştıysan hatırlamıyorum ama kullandığın build ve paragon ları paylaşma şansın var mı?

Oyunu tüketmeden yavaş yavaş oynuyoruz biz bir kaç arkadaş. Sezon başladığında da ne yapacağız karar veremedik daha. Verdiğim paraya değdi mi? Değdi. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bana uymadı işte ya. :)

Uçup uçup tepene konuyor adamlar, vurdumu slow atıyor, bu arada Brol koşup çarpıyor stun yiyorsun, bir noktada durup okla taramam lazım elemanları ama mümkün olmuyor, yanına gelenler ayrı, Brol’den mi kaçacaksın ne yapacaksın, bu arada bir de uçup uçup gelenler var, DPS yetmiyor herhalde bir türlü, ne türlü kombi denesem olmadı, rahat bir 20 kere denemişmişimdir. 
 

Son şunu kullanıyordum, uzaktan bıçak atma, rapid fire, dark shroud, poison trap, shadow imbuement, neydi adı shadow clone muydu işte o, pasiftede marksman skill ile crit katlama var, mümkün değil en fazla son faza geliyorum böyle. Üst baş zaten yerden gelen sarılar, işe yarar birşey de gelmiyor düzgün.

3 saat önce, stardust said:

Tolga abi capstone dungeon geçemedim desen anlarım da, brol neymiş yahu. Aklımda kalan bir tip bile değil :lol:

ben gelir yardım ederim dedim, ben olmasam clan’da kaç kişi var. Ortaya yazsan biri anında gelirdi. tek bir yerde takıldın diye oyunu siliyorsan bence oyunda arama sorunu. Ya build’inde hata var ya da o boss’a spesifik bir noktayı atlıyorsundur. mutlaka youtube’da vardır o boss ile ilgili video ama dediğim gibi gerek bile yoktu çünkü gelir yardım ederdik.

Geçen gün baktım hep mobildeydin rahatsız etmedim. :)

 

Tekrar yüklerim madem ama yine takılacağım ileride kesin, oyun bana göre değil pek. :)

Ben shooter tarzı oyunlara alışığım, baya ters geldi bana bu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, T800 said:

Bana uymadı işte ya. :)

Uçup uçup tepene konuyor adamlar, vurdumu slow atıyor, bu arada Brol koşup çarpıyor stun yiyorsun, bir noktada durup okla taramam lazım elemanları ama mümkün olmuyor, yanına gelenler ayrı, Brol’den mi kaçacaksın ne yapacaksın, bu arada bir de uçup uçup gelenler var, DPS yetmiyor herhalde bir türlü, ne türlü kombi denesem olmadı, rahat bir 20 kere denemişmişimdir. 
 

Son şunu kullanıyordum, uzaktan bıçak atma, rapid fire, dark shroud, poison trap, shadow imbuement, neydi adı shadow clone muydu işte o, pasiftede marksman skill ile crit katlama var, mümkün değil en fazla son faza geliyorum böyle. Üst baş zaten yerden gelen sarılar, işe yarar birşey de gelmiyor düzgün.

Geçen gün baktım hep mobildeydin rahatsız etmedim. :)

 

Tekrar yüklerim madem ama yine takılacağım ileride kesin, oyun bana göre değil pek. :)

Ben shooter tarzı oyunlara alışığım, baya ters geldi bana bu.

Tolga abi oyundayken beni gördüğünde takıldığın yer olursa bana da ses edebilirsin bir parmak şıklatırım icabında 😄

@Definitive

Tamamdır, paylaşmaya çalışacağım biraz görsel ve tariflerle. Yarın ya da haftaiçi müsaitlik durumuna göre toparlarım mentionlarım ✌️

Definitive beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 hours ago, T800 said:

Bana uymadı işte ya. :)

Uçup uçup tepene konuyor adamlar, vurdumu slow atıyor, bu arada Brol koşup çarpıyor stun yiyorsun, bir noktada durup okla taramam lazım elemanları ama mümkün olmuyor, yanına gelenler ayrı, Brol’den mi kaçacaksın ne yapacaksın, bu arada bir de uçup uçup gelenler var, DPS yetmiyor herhalde bir türlü, ne türlü kombi denesem olmadı, rahat bir 20 kere denemişmişimdir. 
 

Son şunu kullanıyordum, uzaktan bıçak atma, rapid fire, dark shroud, poison trap, shadow imbuement, neydi adı shadow clone muydu işte o, pasiftede marksman skill ile crit katlama var, mümkün değil en fazla son faza geliyorum böyle. Üst baş zaten yerden gelen sarılar, işe yarar birşey de gelmiyor düzgün.

Geçen gün baktım hep mobildeydin rahatsız etmedim. :)

 

Tekrar yüklerim madem ama yine takılacağım ileride kesin, oyun bana göre değil pek. :)

Ben shooter tarzı oyunlara alışığım, baya ters geldi bana bu.

Ters gelmesi olayı aslında Mami'nin anlattığıyla aynı durum.

Ben de mesela gene rogue ile bir undead boss'ta takılmıştım. 8 yönde bone spirit attığı bir büyüsü var bütün undead boss'ların. bunlar tek yönde çıkıyorlar, haritanın en sonuna kadar gidip hala sana çarpmadıysa geri dönüp çarpana kadar seni kovalamaya başlıyor. Yani D2'de ki bone spirit mantığı ama manevra yetenekleri biraz daha kısıtlı. 1-2 tane çarpsa gıdıklamıyor bile ama bunu arka arkaya 3 kere yapıp, 10-15 tanesi birleşip, kovalayıp aynı anda çarpınca anında full'den sıfıra iniyorsun. 2 evade charge'ı 2 dash ile kaçamıyordum.

Benzeri wolf mother ile betada barbar oynarken olmuştu. 1-2 sürekli kullandığı kombosu anında indiriyordu health'i. kaçabiliyorsun ama 2 evade charge var, birinden kaçsan ikincisinde vuruyordu. Onu da betada aynı level necro gelip 5-6 saniyede gebertmişti mesela. 

Bazen o durumlarda bırakmak gerekiyor. 1-2 gün sonra aynı yere girip zorlanmadan öldürdüm mesela. Skill değiştirmemiştim ama vulnerable damage vs o noktada item değiştirmiştim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi halimde oynayıp eğlenirken 20 Temmuz'da sezon başlıyor anonsu gelince lan şu Renown olaylarını, Lilith Statülerini falan tamamlayayım diye kasıldım. Bunu da hızlıca yapayım diye Tier IV'den II'ye indim boyuna Dungeon'ları hızlıca temizleyip Lilith arıyorum. Arkadaş bir durun, bu ne acele, oynayalım işte sakin sakin. 3-5 tane adam Level 100 oldu yapacak bir şey bulamıyor diye totomuzdan alev çıkartmak zorunda mıyız?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla kasmadım hiç bu season başlayacak diye hala level 20 necro ile aniridayı kestim ufak ufak side questler devam ediyorum tier 2 de. 50 ye kadar epey uyuzlanacam herhalde vakitsizlikten. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun uzadıya anlatmak belki güç olacak birde buildle ilgili değişiklikler deneme yanılma yapıyorum ama aktif şimdilere kadar kastıran buildimi yazmaya çalışıyım; birde ne lazımdır ne değildir gibi unsurları olacak. Öncelikle buildde basic attack yok, evet şaka değil ama tabi bu şekilde oynamak için belirli kombinasyonları tutturabilmek gerekiyor, core skill bone spearla oynuyoruz mana olayı nasıl yetişeceğiyle değineceğim.

Skill slot kullanımım benim şu şekilde elinizin yatkınlığına göre bazılarını değiştirebilirsiniz ama spamlanacak mouse skilleri belli olduğu için bu kullanım yatkın oynanabilirlik sunuyor.

Ekran görüntüsü 2023-07-11 124023.jpg

1- Decripy / Crowd control olduğu için hem paragondan alacağımız + ile destekleyebiliyoruz. Bu skillin güzelliği zaten başta slow yapması 1 vermeniz bile yetebiliyor, itema bağlı olarak helmde +4 decripy elde etmek mümkün. 9 lvl kullandım ama 5 - 9 arasında kayda değer birşey olmadığını söyleyeyim dolayısıyla bir seviyeden sonra gelen slow etkisi birşey değil gibi. bunun haricinde gelen dpsi reduce etmesi güzelliği barındırıyor.

Ekran görüntüsü 2023-07-11 124227.jpg

Paragonun ilk tabında control glyph ile CC üzerine olan etkimizi arttırıyoruz. Şimdi buildde summonlar olduğu için özellikle mage skeletonda cold seçiyorum + aspectten blizzard attırtma olayıyla frozenlara chillerede fazla vurma işlerinden faydalanabiliyoruz. Burada int faktörü ne kadar çok olursa CC dps ona göre artabiliyor.

2- Blood mist / Aslında tek olayı invul olup ortamdan sızmanız için. Bunun haricinde bu buildde bi olayı yok. Bazen fena sıkışma ortamları oluyor orada ölmemek için götümüzü kurtaracağımız bir skill.

dead.jpg

Paragon ikinci tabında cult leader alıyorum ve deadraiser glyph ile minionlarımızı bufflıyoruz. Burda başlangıç için minion ile yürümek hem onları olabildiğince dps konusunda hızlandırma dayanım gibi kazançlarla oyunun devamında da misal skeletal magelerin ne kadar hızlı vururlarsa bol bol mana kazanımı olayımız gibi geri dönüyor.

3- Bone golem / özellik olarak canının %20 si yediğinde yere ceset çıkartma seçimi iyi oluyor. Ceset bu buildin olmassa olmaz buffcısı gibi diyebilirim. Ve skill spamlama ile işaret ettiğimiz yerde golemle creepleri tauntlatmak biz arkadan şakır şakır menzilde bone spear çalışmamıza avantaj sağlatıyor. Ayrıca bone storm açtığınızda bone golemde bu skilli sizinle sinerji olarak paylaşıyor onunda üzerine genişliyor.

4- Bone storm / Bizi hem defansif hem offansif bufflıyan yegane skill. Normalde 10 sndir. Modifierları sayesinde %15 reduce dps + %20 critical chance arttırımı yapar. Başlardan tabi şu an benim oynadığım gibi olmayacak ama elitler geldiğinde falan açsanızda faydasını göreceksiniz. Bunun haricinde aspect olarak misal benim çift elde aldığım silaha aspectlediğinizde çift ellerde %100 ya da amulette alacağınız özellik %50 olarak arttığınıda unutmamak gerek. Yani burda en efektif ne kullanmak istediğinize bağlı olarak aspectinizin gücünü 2 katına çıkartma imkanı var. İcabında diğer aspectlerde sırf summon tabanlı gideceğim derseniz misal +2 warrior ya da +2 mage sekeleton veren aspecti bunlara takarak +3 ya da +4 kazanımı sağnabiliyor. Normalde aşağıda 8sn uzattığı görünen bone storm aspecti ben bu vesileyle +16sn daha kazan yaparak 26sn açık geziyorum. Bunun yanında amuletten falan reduce cooldown ve yine pasiflerden decripy olanların cdr işte her 100 manada 1.5sn cdr vs gibi işlerle desteklenip ileride hemen hemen 5 10sn farkla sürekli bone storm açık gezme şansı oluyor.

Ekran görüntüsü 2023-07-11 125805.jpg

Mouse left click- Bone spear Muazzam dps kaynağımız olan skill. Bunu olabildiğince bone skill dps+ critic+ physical bonuslarla süslememiz gerekiyor. Hatta belirli bir seviye sonra summonların zaten vurmadığını bu metanın iş yaptığını göreceksiniz. Sacrifice solo oynayanların böyle oynadıklarını gördüm ama ben paragondan aldığım ceset bufflama ve yine summonların sinerjilerinden aldığım pasif buffları için kullanıyorum. Çoklu summon olunca artan dps, summon hızı ki mage için süper bişi onlar vurdukça mananız bitmiyor. Ki bone spear 25 esans yiyen core skillidir, bunu yine itemlarda cost reductionla 18-19 lara çekebilirseniz süper oluyor. Bende öyle amulet ve çizmeden düşürüyorum. Yine bir şekilde paragondan ve pasiflerden max esans, öldürdükçe esans kombinasyonları aktif spamlamanıza etkili olacak. Bone spearın muazzam buffcılarından bir diğeride  bone spear aspecti ben amulete taktım ama çift elede takıp dps kazancıda alınabilir daha da bu %50 bufflı hali oluyor.

Ekran görüntüsü 2023-07-11 130902.jpg

Şimdi bu çıkana kadar bone spearın modifier skillinde vulnerable eden seçmek durumunda kalınıyor. Buildin dps bufflayan asıl işi zaten vulnerable dps; zaten bu aspect çıktıktan sonrada diğer modifierle 5 parçaya bölün şeklinde dpsi über seviyelere getiriyoruz. Her bölünen parçacık daha da anasının gözü gibi vurarak can alıyor.

Mouse right click- Raise skeleton ancak bu ilerde daha çok bizim dps modifierımız olarak yerini almaya başlıyor.

3. paragon tabıda burada devreye giriyor bende Flesh-eater her 5 ceset için spamladığımda 6 snliğine %40 ilave dps daha elde olunuyor. Ve ayrıca burada exploit glyph ile ilave edilerek vulnerable dps için ilave kazanç sağlıyorum. Alanda ki her ilave dex vulnerable dps biraz daha arttırtma gibi bir faydasıda oluyor.

explo.jpg

4. Paragon Bone Graft / Bu leg node artık bone spearla dps olan buildimize hem esans bonusu hem dps katsayı artışları olarak kazanç sağlamaya devam ediyor. Ayrıca Amplify glyph ile attığım decripy üzerinden biraz daha dps elde etmek ve soketin çevresinde ki nodelardan daha bol kazanç almak adına böyle bir tercihim oldu.

bonegraft.jpg

5. Paragon bone grafttan öncede tercih edilebilir. Scent of Death tabı ve bu build üzerine son yapılabilir dps kazancı. Görüleceği üzere gravekeeper ile cesetlerden alınacak faydayı daha da maximum seviyeye getiriyorum. Zaten leg nodeun özelliğinde de ceset varken %15 reduce yokken %15 dps kazanırsın gibi ilaveler var.

scent.jpg

Summon için golem alındığı vakitte golemin glyphi ve paragon sekmeside var aslında aktifken armor ve dps kazandırır denen yani ben böyle yapmayacağım diyip o tarz birinden feda edip öyle birşeyde yapılabilir ama şunu söyleyeyim zindanlarda Tier 25 30 seviyelerinde ciddi seviyede summonların dpssi yetersiz kaldığı seziliyor, o yüzden şu aralar ben summonların ofansiflerini zayıflatıp kendime paragonda ilaveten birşeyler ne yapabilirim diye dağılımlar yapmaya başladım. Tabi ben şimdi 100 lvl ve dağıtılabilecek tüm pointlere sahip olduğum için bu seviyelere gelene kadar izlenek adımlar itemlardan çıkacak olan aspect şansları vs epey etkenler.

Itemlarımda öncelikli olarak int varsa olabildiğince all stats ilave ki çünkü 5. paragonda falan çift stat isteyen işler var mesela bende diyeceksiniz ki 550 dex ne alaka 2. olup 540dex özelliğiyle çalışan nodelar var bonusu katlamak anlamında yani all stat olmadan buralara erişmek zaten mümkün olmuyor bu durumda. Bunun haricinde dps için mümkün mertebe öncelikli CHC+CHD yine bone ve physical diye sölemiştim. helm panths chest armordan reduce, life işleride desteklemek defansı iyi etkiliyor. Int daha evvelsinde de bende 1100 seviyelerinde olduğundan zaten normalde bunun %5' i olarak resistance alıyorum. Ki resist işi çok muamma bir mevzu çok karıştırmayacağım şimdi; üstümde daha da fazladan yüzükler vs bile olmasına rağmen en maksı %54 cold olmak üzere resistler bi yerden sonra çokça artamıyor. Hal bu olunca item üstünde ki %45 fire verir vs işlerini ben tercih etmedim çünkü totalde ki farkı ilerki seviyede onun 1/10 gibi oluyor onun yerine reduce ya da life vs gibi daha yüksek kazançlar yapabilirsiniz.

Aklıma gelebilcek hemen hemen çoğu şeyi yazıp anlatabildim sanırım. Arada varsa es geçtiğim şu nasıl denen şeyler daha da açıklarım sorabilirsiniz.

@Definitive

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Deathknight

Detaylı anlatım için teşekkür ediyorum, eksiksiz bir rehber olmuş. :)

Rica etsem Paragon'lardan Glyph'lerin olmadığı birer ekran görüntüsü atar mısın kademeleri bir göreyim nasıl dağıtmışsın.

Dün benim takip ettiğim build örneklerini veren siteler güncelleme yapıp minionları sacrifice edecek hale döndüler. Ben de deneyeyim diye resetledim skill ve paragonları ama minion olayına çok alışmışım zorlandım T4 event lerde ve NMD 'larda gezerken. Sanırım geri döneceğim minionlarımı yanıma alıp gezme konusuna.

Sonunda dün akşam tüm renown'ları da 5'leyip Lilith Statu leri toplamayı bitirebildim. Bundan sonrası sezon başlayana kadar item peşine düşmek. Henüz Level 63 olduğum için biraz daha keyifle oynarım. Sezonda da şimdilik Necro devam edeyim eternal daki karaktere aktarayım item ları diye düşünüyorum.

Definitive tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 11.07.2023 at 1:52 AM, Deathknight said:

Olayın bittiği yer :8

Ekran görüntüsü 2023-07-11 015037.jpg

Necro buildimle ilgili yazacağım birşeyler ama toplamak zaman alacak.

bu köyde dururken çekilmiş hali mi :) yani saldırı anında gelen bufflarla birlikte çıkan rakam mı ? ben 99 oldum attack power 6.5k oldu anca. gerçi attack power her şey demek değil ama 19k nedir yahu :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
3 3

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok