Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 05:51 3 hours ago, TiesTorN said: katsız araç geçirilebiliyor dedik diye hırsız ilan edildik olaya bak en düzgün vatandaş sizsiniz tamam. 5dk süren ve hiç bir şey yapılmayan boktan bir muayene için çuvalla para bayılmak hangi mantığa sığıyor peki sayın forum polisleri, buna da bir yorum alalım. Sanirim kimse kimseyi hirsiz ilan etmiyor da iste islem ucreti yuksek oyleyse benim de yolsuzluk yapma/yaptirma hakkim varla baslayan bilincin (!) sonu caliyor ama calisiyora kadar uzaniyor. Neyse bir arac muayene kolayligindan (!) sosyolojik tespit kasmayalim. TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 07:11 4 saat önce, TiesTorN said: katsız araç geçirilebiliyor dedik diye hırsız ilan edildik olaya bak en düzgün vatandaş sizsiniz tamam. 5dk süren ve hiç bir şey yapılmayan boktan bir muayene için çuvalla para bayılmak hangi mantığa sığıyor peki sayın forum polisleri, buna da bir yorum alalım. Hırsızlık yapıyorsun demedim, öyle anlaşıldıysam özür dilerim. Bahsettiğim konu, eleştirdiğimiz şeylerin benzerlerini biz de yapıyorsak, burada gelip ülkedeki kuralsızlıklardan, hukuksuzluklardan dem vurmamız tezat yaratıyor. O hep eleştirdiğimiz, kuralların/yasaların çevresinden dolaşan AK Partisi seçmeninden bir farkımız kalmıyor. Bu olayda da yapılan şey temelde sahte diploma olayıyla aynı. Para vererek, usülsüzlük yaparak aslında haketmediğimiz bir imtiyaza, belgeye sahip olmak. Bu ha diploma olur, ha ehliyet olur, ha egzos muayenesi geçer kağıdı olur. Bugün parayla aldığımız raporla arabamızı muayeneden geçirirsek, yarın kalp ameliyatımıza sahte diplomalı doktor girer. Bu bilince ulaşabilmek lazım. snc-tr, rammstein, SkyWarrior and 3 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 07:47 Valla işin etiklik konusuna girmeyeceğim. @TiesTorN un da haklı olduğu yerler var @Najaz ın da. Şunu söyleyebilirim ki, neredeyse kendimi bildim bileli araç kullanıyorum. Elimden sayısız araba geçti, defalarca Tüvtürk’e araç götürdüm. Bu ülkeye fazlasıyla vergi ödedim; Tüvtürk’e de “haraç” dediğim, araca hiçbir faydası olmayan bir işlem için haksız yere para verdim. Hepimiz araç kullanıyoruz; size geçen gün yaşadığım bir örneği anlatayım: Önümde bir araç vardı, çapraz şekilde ama düz ilerliyordu. Evet, yanlış duymadınız; araç, yolda düz gitmesine rağmen gövdesi yana kayık bir şekildeydi. Muhtemelen 20-25 yaşında eski bir modeldi. Bu araç muayeneden geçmişti. Ama katalitik konvertörü iptal edilmiş, modern ve başka hiçbir kusuru olmayan bir araç muayeneden geçemiyor. Ben burada adalet arıyorsam, kendi adaletimi de bedelini ödeyerek sağlarım. Yıllarca “dürüst vatandaş” ayağına, tabiri caizse sömürülüyoruz. Ama biz, bu ülke sınırları içinde “koyun vatandaş”lardan farkımız olsun diye vergimizi günü gününe ödüyoruz. Bunun bize bir kazancı var mı? Hayır. Evet, haklısınız; bu durumun, diploma skandallarından farkı yok. Ama soruyorum size: Adam, 30 yıllık, yolda çapraz giden aracıyla muayeneden geçebiliyorken; ben neden yeni ve bakımlı aracımla geçemiyorum? infestor, stardust, TiesTorN and 1 other beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 08:40 6 hours ago, TiesTorN said: 5dk süren ve hiç bir şey yapılmayan boktan bir muayene için çuvalla para bayılmak hangi mantığa sığıyor peki sayın forum polisleri, buna da bir yorum alalım. Bunu savunan kim? Ayrıca bu olay yanlış diye, diğeri yanlış olmuyor mu? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 08:52 @jackjoker'in söylediğine ek olarak, bazen güvenliği tehdit etmeyen ama o anda hemen yaptıramayacağınız, fakat muayeneden geçirmeniz gereken durumlar da olabiliyor. zamanınız olmayabiliyor, veya o anda yeterli bütçeniz olmayabiliyor vs. benim mesela 3 sene önce bir dönem bmw'min kat'ı da yoktu, ABS sistemi de çalışmıyordu. o anda bu şekilde geçirmek için bu imkanları kullandım, ama daha sonra hem ABS'yi tamir ettim, hem de yeni kat taktırdım. bir sonraki muayeneden hiç müdahale etmeden kendi geçti. şimdi abs veya kat yok diye ne oldu, milletin canını tehlikeye mi attık? eski araçların hiç birinde yok zaten bunlar. o anda mağdur olmamı engelleyip, sonrasında hallettim. etik olup olmaması tartışılır, yanlış bulan yapmasın, herkesin kendi fikri. 8 minutes ago, wazzap said: Bunu savunan kim? Ayrıca bu olay yanlış diye, diğeri yanlış olmuyor mu? abicim yanlış anlama da, bildiğim kadarıyla araban yok. araba sahibi olup da tüm masraflarından ve alınan tüm haraçlardan illallah dedikten sonra tekrar konuşuruz bu konuları. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 09:01 7 minutes ago, TiesTorN said: abicim yanlış anlama da, bildiğim kadarıyla araban yok. araba sahibi olup da tüm masraflarından ve alınan tüm haraçlardan illallah dedikten sonra tekrar konuşuruz bu konuları. Konu bence arabamın olup olmaması değil. Spoiler ayrıca sürekli kullandığım, muayenesinke kendim götürüp getirdiğim, bakım masraflarını kendim karşıladığı bir araç var. sizinkiler kadar masraflı olmuyor tabi, orası ayrı. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 10 saat önce Şurada biz bize 40-50 arkadaş kalmışken birbirimize karşı doğrucu davutluk oynayıp ders verme çabaları bana komik geliyor. Yaşadığımız ülke gerçeklerini unutup, ütopik bir adalet anlayışı ile hukuktan falan bahsetmek cidden garip. Haramzadelerin hükmü sürerken vergi, ceza ve harçtan kaçınmak için yapılan her çaba mübahtır gözümde. Koskoca sanayiciler, fabrikatörler dereye, göle zehirli atığını attığı halde bırak cezayı, doğru düzgün vergi bile ödemezken, keyif için ayda yılda bir kullanılan arabanın katalitik konvertör iptali yüzünden muayeneden geçememesi mi kurtaracak bizi ya da çevreyi... Bırakın bu işleri, birbirimize karşı samimi olalım. Mono, TiesTorN and jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 5 saat önce 5 hours ago, stardust said: Şurada biz bize 40-50 arkadaş kalmışken birbirimize karşı doğrucu davutluk oynayıp ders verme çabaları bana komik geliyor. Yaşadığımız ülke gerçeklerini unutup, ütopik bir adalet anlayışı ile hukuktan falan bahsetmek cidden garip. Haramzadelerin hükmü sürerken vergi, ceza ve harçtan kaçınmak için yapılan her çaba mübahtır gözümde. Koskoca sanayiciler, fabrikatörler dereye, göle zehirli atığını attığı halde bırak cezayı, doğru düzgün vergi bile ödemezken, keyif için ayda yılda bir kullanılan arabanın katalitik konvertör iptali yüzünden muayeneden geçememesi mi kurtaracak bizi ya da çevreyi... Bırakın bu işleri, birbirimize karşı samimi olalım. Surada biz bize, 40-50 arkadas kaldigimiz icin yanlisa yanlis, egriye egri, dogruya da dogru diyebiliyoruz. Yanlisi baska ve daha buyuk yanlislarin varligiyla savunmanin da bence akilla ortusen bir tarafi yok. Ben bu sekilde dusunuyorum o yuzden kendi evimin onunu supurmuyorum demeye hakkin oldugu gibi bir baskasinin da bu yanlis deme hakki var. Hele ki biz bize de oldugumuz su ortamda. wazzap, Altan Yoklar and SEP beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 4 saat önce 1 hour ago, Definitive said: Surada biz bize, 40-50 arkadas kaldigimiz icin yanlisa yanlis, egriye egri, dogruya da dogru diyebiliyoruz. Yanlisi baska ve daha buyuk yanlislarin varligiyla savunmanin da bence akilla ortusen bir tarafi yok. Ben bu sekilde dusunuyorum o yuzden kendi evimin onunu supurmuyorum demeye hakkin oldugu gibi bir baskasinin da bu yanlis deme hakki var. Hele ki biz bize de oldugumuz su ortamda. Ben gayet açık yazdım ama yiğitliğe bok sürdürmemek için hala anlamamazlıktan gelecekseniz o sizin kendi tercihiniz tabii ki... doğruyu yanlışı belirleyip, Adalet dağıtmaya devam... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 3 saat önce (düzenlendi) Cihan o söylediklerini biz de biliyoruz. Bizim de hayatımız %100 her kurala uyarak geçmiyor abi. Bilerek veya bilmeyerek bir sürü kanun çiğniyoruz ama bunu sağda solda anlatmıyoruz. Ayrıca şu zihniyeti anlamıyorum. "Adamlar ülkenin anasını sikiyor, benim yaptığım şey ufacık bir şey". Bu kafayla ülke bir tık ilerlemez. 3 saat önce wazzap tarafından düzenlendi SEP and stardust beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 1 saat önce 3 hours ago, Definitive said: Surada biz bize, 40-50 arkadas kaldigimiz icin yanlisa yanlis, egriye egri, dogruya da dogru diyebiliyoruz. eh doğru tabi ama biz de bu yüzden gelip rahatça konuşuyoruz zaten, ecnebilerin "a coin has two sides" dediği gibi... siz o yüzden uyarabiliyoruz diyorsunuz, biz de o yüzden rahat konuşabiliyoruz ortamda yabancı yok diyoruz. bu muhabbeti gidip de dh'de yapmam mesela. burası forumdan ziyade 50 kişinin whatsapp grubunda takıldığı bir arkadaş ortamı gibi olduğu için artık, daha rahat konuşuyoruz. olay bundan ibaret. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 1 saat önce 3 saat önce, Definitive said: Surada biz bize, 40-50 arkadas kaldigimiz icin yanlisa yanlis, egriye egri, dogruya da dogru diyebiliyoruz. Yanlisi baska ve daha buyuk yanlislarin varligiyla savunmanin da bence akilla ortusen bir tarafi yok. Ben bu sekilde dusunuyorum o yuzden kendi evimin onunu supurmuyorum demeye hakkin oldugu gibi bir baskasinin da bu yanlis deme hakki var. Hele ki biz bize de oldugumuz su ortamda. Gayet açıkça yazılmış ama yiğitliğe bok sürdürmemek için hala anlamazlıktan gelen varsa o kişinin kendi tercihidir. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 26 dakika önce 2 hours ago, wazzap said: Cihan o söylediklerini biz de biliyoruz. Bizim de hayatımız %100 her kurala uyarak geçmiyor abi. Bilerek veya bilmeyerek bir sürü kanun çiğniyoruz ama bunu sağda solda anlatmıyoruz. Ayrıca şu zihniyeti anlamıyorum. "Adamlar ülkenin anasını sikiyor, benim yaptığım şey ufacık bir şey". Bu kafayla ülke bir tık ilerlemez. Benim beğendiğim mesajı değiştirmişsin, beğenimi geri aldım. Metallica'nın bir şarkısı var, siz onu dinleyin. Holier Than Thou. Gerekli cevapları yazdım, tonu sert oldu, daha yumuşak ifade edemeyeceğim için kendimi sildim. Bu ara biraz agresifim sanırım, kalp kırmak istemiyorum, o yüzden bu muhabbete devam etmeyeceğim. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 5 dakika önce (düzenlendi) 3 saat önce, wazzap said: Cihan o söylediklerini biz de biliyoruz. Bizim de hayatımız %100 her kurala uyarak geçmiyor abi. Bilerek veya bilmeyerek bir sürü kanun çiğniyoruz ama bunu sağda solda anlatmıyoruz. Ayrıca şu zihniyeti anlamıyorum. "Adamlar ülkenin anasını sikiyor, benim yaptığım şey ufacık bir şey". Bu kafayla ülke bir tık ilerlemez. en basit tabirle VPN kullanıyorsun, yada dns kullanıyorsun. İkisiyle de girilmemesi gereken sitelere her daim giriyorsun. Kanunda suç işliyorsun ve bunu desteklemek için devam ediyorsun. Bu sadece aklıma gelen en masum örnek. Orada Cihanın bahsettiği o değil. ama algılama yapmamışsın. seni yöneten kişiler illegal yolla senin hakkını çiğnerken sesin çıkıyor mu? eylem yapıyormusun? ya da vatan hainleri gibi oy vermiyor, nasılsa bir bok olmaz bu ülkeden deyip göbeği şiş boş bir hayat bir yaşıyorsun? altı üstü bir cat iptalini nasıl aşarız sorusundan çıkan muhabbete bak. dışarıdan görseler kıçıyla güler millet. 3 dakika önce jackjoker tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş