Mesaj tarihi: Salı günü saat 19:10 Tesla, tamamen Türkiye'ye özel bir model çıkaracakmış: Hugh Bullet beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 19:44 34 dakika önce, Najaz said: Tesla, tamamen Türkiye'ye özel bir model çıkaracakmış: Spoiler AI Overview Yes, Tesla is offering a version of its Model Y in Turkey specifically tailored for the local market and its tax regulations . This version of the Model Y features a single motor capable of generating 160 kW of power, which is less than the standard 220 kW available elsewhere. This reduced power output allows the vehicle to be priced below 1.45 million lira ($36,200), qualifying it for Turkey's lower Special Consumption Tax (SCT) bracket of 10%, according to Fortune. In contrast, the dual-motor Model Y Long Range All-Wheel-Drive is subject to a 60% SCT, significantly increasing its final price. This localized strategy has reportedly driven a significant increase in Tesla's sales in Turkey, making it one of the company's hottest markets recently, notes Fortune. Tesla also launched the facelifted Model Y Juniper SR in Turkey in April 2025, which also falls into this favorable tax category and quickly sold out its initial stock. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 20:17 o kadar aptalca ve çağ dışı bir vergi sistemimiz var ki... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Çarşamba günü saat 17:36 (düzenlendi) bugün aracın Custom Forged Intercooler ve hat montajları yapıldı. Şanzıman Yağ Sogutucusu radyatör revizyonu ve direkt hava alması için gerekli tesisat da yapıldı. Ayrıca kule gergisi de taktım. Daha stabil viraj performansı ve esnemelerin önüne geçerim. Montaj öncesi Ankara da saat 10:30 da hava sıcaklığı 32-34 derecede Intake Turbo sıcaklığı 60 derece üstüne çıkıyordu. Montaj sonrası yol testinde öğleden sonra hava sıcaklığı 39 derece de Intake sıcaklığı 45 derece üstüne çıkmadı. Aracın kendi intercooler'ı 5 litre. Taktığımız Intercooler 11.5 Litre. Montaj fotoğraflarını bir ara koymaya çalışırım. @TiesTorN kadar olayın içinde değiliz ama kendi çapımızda yapıyoruz. Şuan araç tekerde 235bg de. Ama benim için önemli olan sıkıştırdığımda ki Turbo hava sıcaklığını aşağı çekmek ve daha stabil bir gidiş yakalamaktı. Şimdilik güzel gidiyor bakalım nazar değmesin. Çarşamba günü saat 17:38 jackjoker tarafından düzenlendi wazzap, Mono, TiesTorN and 4 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Çarşamba günü saat 19:55 her gun baska bir sey ogreniyorum. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Çarşamba günü saat 20:07 2 hours ago, jackjoker said: saat 10:30 da hava sıcaklığı 32-34 derecede 2 hours ago, jackjoker said: öğleden sonra hava sıcaklığı 39 derece Bku yedik komple. Hicbi interkuuler kurtaramaz bizi. Ne yerseniz, ne oynarsaniz kardir. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 04:46 (düzenlendi) OTV sistemi bastan asagi guncellendi, elektriklide min. OTV %25’e cikarildi... dün 07:19 JardeL tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 06:54 (düzenlendi) Honda jazz'ın vergisi yüzde yetmişe düştü. Şu an Honda'nın kendi sitesinde fiyat "güncelleniyor" olarak görünüyor. Bu aralar dolar artışından zam gelecek deniyordu. Bakalım yeni fiyat ne olacak? güncelleme: 24 temmuz saat 18:00 honda fiyatları güncelledi. Jazz crosstar 1.710.000 liradan 1.664.000 liraya düştü. 46 bin lira ucuzladı araba. dün 15:19 Altan Yoklar tarafından düzenlendi Definitive beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 11:58 Elektrikli araçlar konusunda ölümü gösterip sıtmaya razı etme durumu oldu. Tabiki kimse zam sevmiyor ama %30 artış öngörülüyordu, %15 artış oldu. Bu şekli ile de 3-4 yıl kalacağını varsaysak piyasası biraz kavga gürültü sövgü mövgü sonrası rayına oturur. Benim aldığım (ama hala elime geçmeyen) araba örneğinde, 1.9 Milyonluk araç (Ioniq 5) 2.5 civarına gelebilirdi, e 2.8 e gayet dolu Tucson varken kendine yer bulamazdı. Şimdi 2.2 civarına gelecek, gene bulunduğu fiyat segmentinde iyi bir yerde olacak. Tesla'da milletin toplaşmasının bir sebebi de ÖTV bilezik gibi geçirmeden bir an önce alalım düşüncesi idi. Şimdi LR falan da (hakkaten ucuzlarsa) radara girdi, zamlı fiyatın ne olacağı ve en fazla kaç olacağı belli, ortada hızlı bir rant olmayacağı (ve paranın faizinin de kıymetlendiği) düşünülürse talep dengelenecektir. Parasını 1.9 a zor denkleştirenler sürüden ayrılabilir, madem zam geldi İX1 bakayım diyen olabilir, özetle ortalık biraz ferahlar. En kötü beklenebilir, talebin %5'i karşılanabiliyordu Tesla'da, 20 günde %100 eder, yeni gelenlere de 25 gün ben vereyim, 45 gün sonra siteye girip renk seçmek ihtimal dahilinde olabilir. Bu arada piyasada bulunmayan araçlar da pıtrak gibi ortalığa saçılabilir Aynı ÖTV dilimine geri gelen BYD Seal U , Mini Cooper, KIA Ev6 gibi seçenekler olabilir. Arkadaşım Volvo Ex30 bekliyordu, o bayağı kızgın. Araç öyleydi böyledi diyene kadar daha ortada yok, showroomlarda bile yok ama ÖTV yedi kafasına. Bir şekil MT'ne ulaşabildi, merkezden insanları üzmemek için orta yol bulma talepleri varmış, biraz indirim biraz hediye mediye yaparlarsa insanları kırıp dökmeden süreci tamamlarlar. Özetle ÖTV'nin şuyuu vukuundan beterdi, şimdi insanlar en azından neyin girdiğini biliyor, ona göre hareket edebilecek. Bir tek menzilden dolayı kendine ucuz fiyatına rağmen yer bulamayan Opel Frontera bir de üzerine ÖTV yiyince kime nasıl satılacak onu merak ediyorum. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 17:17 (düzenlendi) Bekledigim yonde bir aciklama yayinladi Tesla; Quote ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) Düzenlemesi Hakkında – Elektrikli araçlara uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında yapılan güncelleme sonrasında, siparişi bulunan müşterilerimizin baz fiyatı korunacak olup, yalnızca güncel ÖTV oranı bu fiyata yansıtılacaktır. Bu yaklaşım, iyi niyet göstergesi olarak mevcut siparişi olan müşterilerimizin fiyatlarını koruma kararıyla alınmıştır. – Faturası kesilmiş ve ÖTV’si ödenmiş olan müşterilerimiz bu değişiklikten etkilenmeyecektir. Siparişinizle ilgili güncellemeleri Tesla uygulaması üzerinden paylaşmaya devam edeceğiz. – ÖTV güncellemesinden kaynaklanan değişiklikler nedeniyle, Temmuz ayı için planlanan web sitesi listelemeleri duraklatılmıştır. Yeni listelemelerin ne zaman yayına alınacağını en kısa sürede paylaşacağız; Lütfen takipte kalın. Teşekkür ederiz, heyecan dolu yolculuğumuza birlikte devam etmek için sabırsızlanıyoruz! Yani diyor ki 24 Temmuz'a kadar siparis veren ama faturasi kesilmemis kisilere %25 OTV'yi yansitacagiz (dogal olarak), 24 Temmuz sonrasi ise muhtemelen baz fiyatlara da zam gelecek... Piyasaya ciktiginda vergisiz TR fiyati 32.400 euro civariydi, su anki kurla ise 29.650 euro ediyor... Yeniden 32.400 euro civarina cekerlerse baz fiyat 1.54 milyon TL oluyor, o da vergisiyle 2.3 milyon TL ediyor... Matrah ust limiti 1.65 milyon TL, oraya kadar fiyat yukseltirse de 2.475 milyon TL eder ama sanmiyorum... Long Range versiyonunda da bastaki euro seviyesine donmek isterlerse vergi dahil 3.2 milyon TL gibi bir fiyat cikiyor... dün 17:38 JardeL tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 18:27 Turkiye'deki bu araba kitliginin sebebi nedir? Ciddi soruyorum. Covid sonrasi uretim darligi ortadan kalkti, hersey bulunuyor. Bazi modellere talep olur anlarim da adini falan duymadigim ne kadar model varsa karaborsa. Ithalata engel mi var? Aracilar mi kisitliyor? Parasi bol agalar hepsini alip stok mu yapiyor? Oyleyse dagitici niye saha fazla getirmiyor? Baska piyasalarda istedigim kadar bulunan bu mallari tr pazarina bol miktarda sokamamanin sebebi nedir? Fahis fiyata araba alabilmek icin millet bot kullaniyorsa bu ureticilerden niye biri bile cikip ben de 10 kati ithal edip pazari kaparim demiyor? Ne oluyor orda amigo?? infestor beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 21:01 Yeni fiyat teklifleri gitmis siparis verenlere ; Model Y SR 2.175.000 TL olmus… Baz fiyat 1.408.790 TLden , 1.444.990 TLye cikmis… Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 15 saat önce (düzenlendi) 12 hours ago, kaptanpedal said: Turkiye'deki bu araba kitliginin sebebi nedir? Ciddi soruyorum. Covid sonrasi uretim darligi ortadan kalkti, hersey bulunuyor. Bazi modellere talep olur anlarim da adini falan duymadigim ne kadar model varsa karaborsa. Ithalata engel mi var? Aracilar mi kisitliyor? Parasi bol agalar hepsini alip stok mu yapiyor? Oyleyse dagitici niye saha fazla getirmiyor? Baska piyasalarda istedigim kadar bulunan bu mallari tr pazarina bol miktarda sokamamanin sebebi nedir? Fahis fiyata araba alabilmek icin millet bot kullaniyorsa bu ureticilerden niye biri bile cikip ben de 10 kati ithal edip pazari kaparim demiyor? Ne oluyor orda amigo?? Harbiden ben de merak ediyorum. Sürekli bir ithalat darlığı var tr'de. Sürekli bir çile 😄 15 saat önce infestor tarafından düzenlendi Peregrine beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 15 saat önce 12 saat önce, kaptanpedal said: Turkiye'deki bu araba kitliginin sebebi nedir? Ciddi soruyorum. Covid sonrasi uretim darligi ortadan kalkti, hersey bulunuyor. Bazi modellere talep olur anlarim da adini falan duymadigim ne kadar model varsa karaborsa. Ithalata engel mi var? Aracilar mi kisitliyor? Parasi bol agalar hepsini alip stok mu yapiyor? Oyleyse dagitici niye saha fazla getirmiyor? Baska piyasalarda istedigim kadar bulunan bu mallari tr pazarina bol miktarda sokamamanin sebebi nedir? Fahis fiyata araba alabilmek icin millet bot kullaniyorsa bu ureticilerden niye biri bile cikip ben de 10 kati ithal edip pazari kaparim demiyor? Ne oluyor orda amigo?? Bazi araclarda arz-talep dengesizligi var... Ornegin Tesla, uretebildigi kadarini Turkiye'ye getiriyor ama yetmiyor cunku OTV avantaji oldugu icin "parasi bol agalar hepsini alip stok yapiyor" ... Bazi distributorler de (hepimizin malumu) bilerek az arac getirip kar marjini yuksek tutuyor... "Arac bulunmuyor, cok az geliyor abi, alicisi cok, indirim yok" ... Bu arada 2 milyon TL'nin altina neredeyse arac kalmadi bu OTV artislariyla, Model Y de dahil, bu da farkli bir sorun ortaya cikariyor; tasit kredileri... 2 milyon TL ustu araclara kredi verilmiyor, daha once Tesla icin krediye basvuranlarin zamdan sonra durumu ne olacak bilemiyorum, bir aciklama, duzenleme gelmesi lazim... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 9 saat önce 6 saat önce, JardeL said: Bazi araclarda arz-talep dengesizligi var... Ornegin Tesla, uretebildigi kadarini Turkiye'ye getiriyor ama yetmiyor cunku OTV avantaji oldugu icin "parasi bol agalar hepsini alip stok yapiyor" ... Bazi distributorler de (hepimizin malumu) bilerek az arac getirip kar marjini yuksek tutuyor... "Arac bulunmuyor, cok az geliyor abi, alicisi cok, indirim yok" ... Bu arada 2 milyon TL'nin altina neredeyse arac kalmadi bu OTV artislariyla, Model Y de dahil, bu da farkli bir sorun ortaya cikariyor; tasit kredileri... 2 milyon TL ustu araclara kredi verilmiyor, daha once Tesla icin krediye basvuranlarin zamdan sonra durumu ne olacak bilemiyorum, bir aciklama, duzenleme gelmesi lazim... Jardel konuyu iki nedene indirgemis. Guzel bir gozlem ve dogru. Spekulasyon ve OTV. En buyuk fiyat yukseltme itenegi ve detterant Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 2 saat önce (düzenlendi) On 7/24/2025 at 20:17, JardeL said: Piyasaya ciktiginda vergisiz TR fiyati 32.400 euro civariydi, su anki kurla ise 29.650 euro ediyor... Yeniden 32.400 euro civarina cekerlerse baz fiyat 1.54 milyon TL oluyor, o da vergisiyle 2.3 milyon TL ediyor... Matrah ust limiti 1.65 milyon TL, oraya kadar fiyat yukseltirse de 2.475 milyon TL eder ama sanmiyorum... Long Range versiyonunda da bastaki euro seviyesine donmek isterlerse vergi dahil 3.2 milyon TL gibi bir fiyat cikiyor... Tesla yeni fiyatlari acikladi, aynen dusundugumu yapmislar; Quote Tesla Model Y Türkiye – Yeni Fiyat Güncellemesi Fiyatlarımız, güncellenen ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) oranlarını yansıtacak şekilde güncellenmektedir. Yeni fiyatlarla envanter listelemeleri önümüzdeki hafta pazartesi günü saat 18:30’da başlayacaktır. Temmuz ayı envanter listelemeleri 31 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecektir. Pazartesi itibarıyla geçerli olacak yeni başlangıç fiyatları: – Model Y SR RWD Başlangıç Fiyatı: 2.241.000 TL (%25 ÖTV) – Model Y LR RWD Başlangıç Fiyatı: 3.225.240 TL (%55 ÖTV) – Model Y LR AWD Başlangıç Fiyatı: 3.998.400 TL (%75 ÖTV) İlginiz için teşekkür ederiz! 2 saat önce JardeL tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 57 dakika önce 3 milyona çıkınca bir sürü içten yanmalı SUV var. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş